Faluházat vezet, egyedül maradt Szurdi Miklós, a Família Kft. kreátora: Nem hinném, hogy bárki jól érezné magát így

Szurdi Miklós korábban Gór Nagy Máriával és Xantus Barbarával élt kapcsolatban.

2024. január 18., 09:37

Szerző:

Nagy botrány lett tavaly nyáron Szőke Zoltán kirúgásából az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár éléről, és a Barátok közt színészének a helyét a Família Kft. rendezője, Szurdi Miklós vette át. Alább lehet megnézni a bemutatkozó videóját.

Szurdi Miklós a leginkább a Família Kft-ről ismert, de dolgozott a Linda, az Angyalbőrben és a Privát kopó című tévésorozatokon is, most 73 éves. A magánéletével kapcsolatban azt is sokan tudják, hogy háromszor nősült, az első felesége Gór Nagy Mária, a második Appel Edit, a harmadik pedig Xantus Barbara volt.

Bár hat gyermeke van és szintén hat unokája, a Blikknek adott friss interjújából az derül ki, hogy igencsak egyedül érzi magát az utóbbi időben, amióta egy rövidebb kapcsolata is véget ért:

„három évig tartott a kapcsolatunk, majd utána volt még egy hölgy, akibe nagyon szerelmes voltam. Ő öt év után elment, de én a mai napig szeretem. Ennek nagyjából két éve, azóta egyedül vagyok. Hogy jól érzem-e így magam? Most hazudjak? Nem hinném, hogy bárki, aki – hozzám hasonlóan – társasági lény, az jól érezné magát így.”

Tehát bár a magánéletben nem érzi magát jelenleg jól, legalább a munkát élvezi Erdőkertesen. Azt mondja, korábban amolyan nyugdíjas életet élt, mielőtt a faluház meg nem bízta őt, és jól esik neki a visszatérés, hiszen rendezőként vagy színészként már nincs esélye munkát találni:

hetvenhárom éves vagyok, jöjjenek a fiatalok… Meg az az igazság, hogy nem is nagyon engednek be engem a színházak, filmgyárak meg a tévék. Voltak ötleteim, de egyik sem valósult meg. Ha szerettem is volna a Família Kft.-hez hasonló sikerű sorozatot, már nem volt rá lehetőségem. Ennek talán az lehet a legfőbb oka, hogy nem igazán értek egyet a mai rendszerrel, emiatt esélyem sincs, parkolópályára kerültem. Nincs bennem rossz érzés, mert ki tudom élni az ambícióimat itt, Erdőkertesen.”

(Kiemelt kép: Facebook/Erdőkertesi Faluház és Könyvtár)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.