Szorcsik Viki nyílt levelet kapott, tele vádakkal: A megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival

Mischinger Péter beolvasott Szorcsik Vikinek: sokakat ellenem fordított, a becsületemet megtépázták.

2022. december 13., 07:49

Szerző:

Rendkívül hosszú nyílt levelet írt Szorcsik Vikinek a Farm VIP kapcsán játékostársa, Mischinger Péter. A színésznő és a sportoló között a nyáron felvett és a múlt héten sugárzott jelenetekben indulatos jelenetek játszódtak le, és Mischinger Péter kiesése előtt Szorcsik Viki azt találta mondani, hogy attól tart, hogy ellenfele vasvillát döf a hátába.

Mischinger Péter már egyszer nyilatkozott az ügyről, azután azonban Szorcsik Viki is nyilatkozott, és most a sportoló a következőket írja a Facebookon egy rendkívül hosszú posztban:

„az elmúlt napok történései rávilágítottak arra, hogy a Vikivel történt konfliktusommal kicsit mélyebben kell, hogy foglalkozzak. Leszögezném, jól vagyok (eltekintve attól, hogy az elmúlt 4 napban a helyzet végtelenül megterhelte a lelkemet). A Farm VIP után ugyan elég rosszul voltam, de ez betudható a kiesésemnek és a realityk (már van annyi mögöttem, hogy általánosíthassak) kötelező velejárójaként. Azt hiszem talán az is érthető, hogy megnézve a műsort, a hátam mögött tett nyilatkozatokat, egy kicsit újra átéltem, és nem esett jól. Ennek ellenére maga a műsorban való szereplés pozitív élményként marad meg, és a nézők támogatása hihetetlen jól esik.”

Mischinger Péter a következőképpen írja le, hogy szerinte mi történt:

„Vikivel mind a ketten temperamentumosok vagyunk, ezt ki-ki a maga módján próbálja kezelni. A kiesésem előtt két nappal, kimerültségünkben kétszer is összeszólalkoztunk. A távolságnak és az indulatoknak köszönhetően mind a kétszer félre lett értve a »kiabálásom« és a mondandóm. Lehetne rugózni a hosszan kisípolt reakciókon, a használt nyelvezeten, de azt gondolom, ezt a vonalat könnyebb elengedni, de a színtiszta hazugságokat és ami velük járt, már nehezebb. Nem kaptam lehetőséget megbeszélni a problémát így Viki »szabadon« hergelhette ellenem a csapattársaimat. Az operatőröknek ezúton is hálás vagyok, hogy legalább így utólag látszik mi zajlott a háttérben. Viki szisztematikusan, módszeres hazugságokkal sokakat ellenem fordított, aminek eredményeképp a becsületemet megtépázták és kiestem a játékból. Az intrika a reality része, de azt gondolom van egy határ.”

A múlt heti egyik adásban egy párbaj után kiesett sportoló kiemeli, miért különösen fontos számára, hogy a jó hírnevén ne essen csorba:

„egy olyan multinál vagyok vezető beosztásban, aminek alapelve az empátia, s azt hirdeti is. Ha ez a rágalomhadjárat célt ér, akkor a jó hírnevemnek és a karrieremnek egy csapásra vége. Én nem vagyok megélhetési celeb. Szeretek szerepelni, de a szakmai karrierem az alapja az életemnek. Viki a megélhetésemet kockáztatta a hazugságaival. Ha félni kell attól, hogy »beleállítom a vasvillát a hátába«, akkor a gladiátor-bemutatóknak is búcsút mondhatok. Ugyanis ott ténylegesen egymás életével játszunk és senki nem szavatolhatná az ellenfeleim és egyben barátaim testi épségét. Azt gondolom, lehet hibázni. Viki is hibázhat. Felelősségvállalással, őszinte és nyílt kommunikációval helyre lehet hozni a hibákat. De csak így. Ugyanakkor, ha »okos enged« szemléletmóddal háttérbe húzódók, akkor legitimizálom az iskolai bullingot [sic], a bántalmazó kapcsolatokat és így tovább. A konfliktus felvállalásával az a célom, hogy erőt adjak azoknak, akik ilyen teherrel élik a mindennapjaikat.”

A nyílt levél végül arra fut ki, hogy Mischinger Péter azt szeretné, hogy a színésznő bocsánatot kérjen tőle:

„elvárom, hogy Viki nyilvánosan bocsánatot kérjen és (noha a TV már megtette a műsorral), tisztázza az engem ért valótlan vádakat. Barátok nem leszünk és nem fogom meghívni az otthonomba teázni, de egy műsorban még szerepelhetünk. Nem célom Vikinek kárt okozni, mert mint mondtam, ő is hibázhat. Ha ezt megteszi, nem indítok rágalmazási pert és nem fogom feljelenteni. Ellenkező esetben viszont a jogi lépés az egyetlen eszközöm, hogy ki legyen mondva: ez nem fér bele a társadalmi normákba.

Mischinger Péter posztja alább található, ebben el lehet olvasni a teljes nyílt levelet.

(Kiemelt kép: Szorcsik Viki Instagramja)