Szilágyi János máig szégyelli, hogy ezt a fogadást megkötötte: Megdöbbentő dolgot csinált egy idős nénivel egy liter borért

Szilágyi János friss nagyinterjújában visszaemlékezett arra az alkalomra is, amikor beszólt Zámbó Jimmy énekesnek.

2024. szeptember 16., 12:13

Szerző:

A Blikk című lap Blikk Talk című interjúsorozatnak a vendége volt Szilágyi János. Az interjú egyik fő témája, hogy a most 88 éves újságíró-médiaszemélyiség világéletében híres volt arról, hogy azokat a kérdéseket is feltette, amiket sokat illetlennek találtak volna.

Szilágyi János a mai napig szégyelli ezt a fogadást

Szilágyi János azt mondja, van olyan eset, amit már megbánt, amikor talán bántó vagy túlságosan tolakodó volt, ahogy eljárt, többek között a Halló, itt vagyok! című legendás műsorban, ami 2021-ben itt a 168.hu-n folytatódott. Példaként többek között egy fogadás történetét említi:

„Olyasmi van, amire nem vagyok büszke, hogy a Kovalik Károly nevű kollégám, aki jóbarátom is volt, egyszer egy élő adásban együtt voltunk. A Szepesi vezette a műsort. Egy délutánból estébe nyúló műsor volt, és a Kovalik valakivel csinált egy interjút, és hallottam, hogy bentről megdicsérik, mert elsírta magát az interjúalany, akivel ő beszélgetett. És hallottam, hogy bent megdicsérik, hogy Karcsikám, ez nagyon szép volt! És akkor a Karcsit felhívtam, mondom, «miben fogadjunk, hogy én is megsiratok valakit». És akkor fogadtunk egy liter borban vagy nem tudom, miben. Attól kezdve engem nem érdekelt a műsor, csak mentünk az autóval, mert jártuk [a várost]. És emlékszem, a Vérmező és az Attila utca végén volt, hogy megláttam egy nénit. Nem tudom miért, mondtam [a sofőrnek], hogy állj meg. Odamentem a nénihez, mondom, «csókolom, látom, itt tetszik már állni egy ideje». Azt mondja, «várom a fiamat». És akkor elkezdtem addig a fiáról, az életéről [kérdezgetni], szóba elegyedtünk, hogy könnyes lett a szeme. És akkor intettem a Kovaliknak, hogy az egy liter bor jár nekem. Ezt máig szégyellem.”

Szilágyi János utána még hozzáteszi, hogy a néni attól sírta el magát, hogy a riporter „belemászott egy kicsit” a néni életébe, és végül kiderült, hogy „a fia egy csirkefogó”. Az alábbi interjúban Szilágyi János azt az esetet is felidézi, amikor annak idején Zámbó Jimmynek egy műsorban beszólt, hogy „nem vagy túl szép”. Az énekes érthető módon annyira felháborodott, hogy majdnem otthagyta a riportert. Érdemes alább végignézni a teljes riportot, kattintson a play gombra!

Nem tudhatjuk, hogy pontosan melyik Zámbó Jimmy-interjúról van szó, de például az alábbi, 2000-ben készült videóban is rákérdez Szilágyi János az egy évvel később elhunyt énekesnél, hogy tudja-e, hogy viccek is születnek arról, hogy neki milyen előnytelen a külseje. Zámbó Jimmy azt mondja erre, hogy maga is hallott ilyen vicceket, de hülyeségnek tartja az összeset. Az alábbi interjú meghökkentő különlegessége, de csakúgy, mint nemrég Havas Henrik, ő is Alain Delonhoz hasonlítja magát, mondván, hogy aki sikeres a nőknél, márpedig ő az, az nyilván jól is néz ki, tehát miért aggódjon a nőknél nyilván sikertelen emberek által kiötlött viccek miatt.

(Kiemelt kép: YouTube/Blikk)