SP, azaz Éder Krisztián megnősült: nem magyar a felesége

Éder Krisztián annak idején SP néven volt az egyik legnépszerűbb hazai popsztár, de már jó ideje külföldön él.

2024. május 27., 07:59

Szerző:

Összeházasodott a szerelmével Éder Krisztián, akiért annak idején SP néven rajongtak a magyar tinik! Nincs túlságosan sok publikus részlet a lagziról, de ami van, azt alább találja.

A neve már nem SP

A nevem SP – énekelte olyan jó 13 évvel ezelőtt Éder Krisztián az alábbi dalban, amit azalatt 3,5 millióan tekintettek meg.

A most 35 éves egykori popsztár 2006-ban jelentette meg az első zenei albumát, még tiniként, és 2012-ben jött ki az utolsó videóklipje. Azóta letette az SP művésznevet, felvette viszont a fényképezőgépet: divatfotósként dolgozik Amerikában. Az Instagramja nagyrészt ezekből a képekből mutat ízelítőt.

És pontosan ezen az Instagramon lehet megnézni pár felvételt Éder Krisztiánék lakodalmáról, de csak hétfő estére automatikusan eltűnő sztoriban. Az eljegyzés tavaly szeptemberben volt, és már csak ahhoz is gratulálunk az ifjú párnak, hogy kevesebb egy év alatt meg tudtak szervezni egy lagzit.

Az esküvőre minden bizonnyal Amerikában került sor, hiszen Éder Krisztián évek óta kint él, és a felesége is amerikai: Brooke Ray Martinnak hívják és táncművészként dolgozik. Alább található egy videón, ami egy képet ad arról, milyen műfajban van otthon Éder Krisztián szerelme.

Éder Krisztián, a fotós

Éder Krisztián jó egy évtizede, 2013-ban adott egy érdekes interjút a HVG-nek, és már akkor egy kis távolból tekintett vissza a popkarrierjére, viszont már elindult a fotográfusi pályán.

„Nem szeretném arcon köpni magam semmiért. Vannak dolgok, amire visszatekintve húzom a szám. A Kép maradsz című videoklipben előadott tánckoreográfia hagy némi kívánnivalót maga után. De közben meg úgy érzem, szükség volt a köztes lépésekre, hogy eljussak a-ból b-be, tanuljak, tapasztaljak. Az sem baj, hogy az emberek látják a fejlődési folyamatot, mert engem nem producerek és zeneszerzők raktak össze. 2008-ban ugyanúgy én írtam a dalokat, szövegeket, mint most. Nem olyan mélységűek, átgondoltak, mint 24 éves fejjel, de felvállalom”

– mondta Éder Krisztián akkor, amikor éppen a popkarrierje legvégénél járt. A fotózással kapcsolatban többek között a következőket mondta akkor arra a kérdésre válaszolva, hogy csak gyönyörű, női modelleket fényképez-e:

„Azzal, hogy csak szép lányokat fotózok, nem kerültem volna be az Iparra. Vannak más témák, amik foglalkoztatnak. Régen dédelgetett álmok, melyek az évek alatt felgyülemlett impulzusok után valósulnak meg, személyes indíttatásból. Ezek, például az anorexiás lányról készült fotósorozat, nem az esztétikára épülnek. A divatfotózás sem csak és kizárólag alkalmazott műfaj az esetemben, hiszen rengeteg saját anyagot csinálok. A nehézsége abban áll, hogy észre kell venni a legjobb vonásokat, megtalálni a legszebb testtartást, és eltakarni, ami nem olyan előnyös. Kell hozzá rutin, ami nekem sincs még meg ebben a műfajban. Egy fotózás előtt például, amíg sminkelik a lányt, mindig odamegyek és figyelem az arcát. Általában hülyének néznek, de akkor próbálom kitalálni, hogy mit lehet kihozni belőle. Amire még ennél is inkább szükség van, hogy összhangban legyek a modellel. Ha ez nincs meg, ha hiányzik a kémia, akkor minden szempontból üres lesz a kép.”

(Kiemelt kép: Brooke Ray Martin Instagramja)