Kiderült, melyik híresség adott vért Sallai Nóra számára

Sallai Nóra balesete kapcsán az is kiderült, hogy a színésznőnek korábban már volt egy operációja.

2024. október 4., 07:55

Szerző:

Az egész ország összefogott, amikor kiderült, hogy pénteken autóbalesetet szenvedett és válságos állapotba került Sallai Nóra és ötéves kisfia. Egy családi látogatásról tartottak éppen hazafelé, amikor Alsónémediben bekövetkezett a tragédia. A 44 éves színésznő egy Opelt vezetett, és egy mellékutcából kanyarodott ki a főútra, amikor belecsapódott egy hatalmas sebességgel érkező BMW. A Jóban-rosszban című sorozatból, de szinkronhangként is jól ismert színésznő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azóta is élet és halál között lebeg, a kisfiával kapcsolatban annyit lehet tudni, hogy újraélesztésre volt szükség. A BMW-ben két fiatalt találtak, akik végtagsérülésekkel kerültek kórházba, de úgy tudni, nem csak ők ketten voltak a járműben.

Sallai Nóra számára véradást szerveztek

Úgynevezett irányított véradással lehet segíteni Sallai Nórának, akin egy műtétet már elvégeztek a baleset óta, de további operációkra lesz szükség, amihez pedig vér szükséges. A barátok-hozzátartozók mindenkit kérnek, hogy véradással segítség Sallai Nórát, a kampánya a felhívás publikálásával beszállt többek között Józan László, Csonka András és Járai Kíra is.

Nos, csütörtök este Mága Zoltán nemcsak a felhívást tette közzé, hanem megmutatta, hogy el is ment vért adni. A Facebookra tette ki a fotót, amivel mindenkit buzdít, hogy maguk is cselekedjenek így.

„Egy véradással is életet menthetünk! Ma én is vért adtam, hogy ezzel is segítsem a súlyos autóbalesetet szenvedett Sallai Nóra színésznő életmentését. Az irányított véradással elsősorban az édesanyának szerettem volna segíteni, aki ötéves fiával együtt szenvedett balesetet egy héttel ezelőtt és állapota még ma is válságos.
Most az ima mellett konkrét cselekedetre van szükség, ezért arra biztatom minden ismerősömet, hogyha tehetik, segítsék Nóra gyógyulását!
Természetesen a véradás máskor is fontos, hiszen a bajba került embertársainkat, ezáltal a legdrágább érték, az élet megmentését is segítjük!”

– írja a hegedűművész-médiaszemélyiség az alábbi posztban.

Sallai Nóra gyermekkora

Miközben Sallai Nóra állapotáról friss információk nincsenek, előkerült a színésznő egy korábbi nyilatkozata, amiből kiderül, hogy gyermekkorában egyszer már fél évet töltött kórházban. Erről ő maga mesélte egy évekkel ezelőtti interjúban.

„Jártam játszótérre, óvodába, nem is igen vettem észre, hogy baj van, bár talán mintha egy kicsit jobban óvtak volna anyuék. Aztán egyszer csak elmondták, hogy megoperálnak, és sokáig kell majd kórházban maradnom. Óvodás voltam, úgyhogy volt már valami fogalmam arról, mit jelent az, hogy műtét. [...] Fél évig kellett bent maradnom a kórházban. Hogy minden esetben így szokott-e lenni a fertőzésveszély miatt, vagy nálam jelentkezett valami olyan, ami miatt bent tartottak, ma már nem is tudom. De fél éven át ott éltem, és nem engedték, hogy a szüleimmel, a barátaimmal találkozzam. Persze, jöttek látogatni, de nem tudtam őket megölelni sem, mert nem jöhettem ki a szobából, ahogy őket sem engedték be, úgyhogy az üvegfalon keresztül adtunk egymásnak puszit”

– idézi most a Story.hu a színésznő nyilatkozatát, amit egykor a Best magazinnak adott.

(Kiemelt kép: Facebook/Józan László)