Járaiék kiakadtak Kovács Kokó István kijelentésein a nőkről: Kőkorszak, kőember, tirpákland!

Kovács Kokó István szerint sok nő egy családtól vonja meg magát csak azért, hogy a melle kemény maradjon. Járaiéknak volt ehhez egy-két szava.

2024. szeptember 26., 07:59

Szerző:

A XXI. Század Intézet rendezett egy konferenciát Az identitás, mint politikai fegyver címmel, amin A nő és a férfi címmel kerekasztal-beszélgetést tartottak többek között Nagy Feró és Kovács Kokó István részvételével. Az elhangzottakat Járai Kíra és Máté felháborodottan kritizálták.

Kovács Kokó István a gyermektelen nőket kritizálta

A Telex írt összefoglalót a kerekasztal-beszélgetésen elhangzottakról, amiből kiderül, hogy Kovács Kokó István például úgy gondolja, hogy egy párkapcsolaton belül a két félnek nem kell egyenjogúnak lennie.

„Én nem az egyenjogúságban, a normalitásban hiszek”

– mondja az egykori olimpiai bajnok arra, hogy szerinte egy párkapcsolatban úgy kell élni, ami mindkét fél szerint normális.

De ami talán a legnagyobb visszhangot váltotta ki, az az volt, amit Kovács Kokó István a gyermeket nem vállaló nőkről mondott. A beszélgetés műsorvezetője szerint ugyanis sok nő templomként tekint a testére, amelyet művelni akar, ezért gyereket nem akarnak. A Sztárbox sztárja erre azt mondta, hogy bárcsak ezeknek a nőknek az anyja gondolkodott volna úgy, hogy a teste védelmében nem vállal gyereket.

„Hiszen egy családtól vonja meg magát csak azért, hogy a melle kemény maradjon”

– idézi a Telex Kovács Kokó István elméletét arról, hogy mi motiválhatja azokat a nőket, akik úgy döntenek, hogy nem vállalnak gyereket.

Járaiék válasza Kovács Kokó Istvánnak

Járai Máté és Kíra évtizedek óta házasok, pont a napokban ünnepelték a 20. házassági évfordulójukat, gyermekük azonban nincs.

Nem csoda tehát, hogy magukra vették a fentieket, és különösen Járai Kíra akadt ki a bokszoló fejtegetésein, az Instagramon egy külön posztban üzenve neki, elolvasásra ajánlva Rácz Laura Rebecca „Tudatosan gyermektelenek” című könyvét.

„Ajánlom Kovács Kokó István a figyelmedbe ezt a könyvet, talán sikerül picit árnyalni azt a képet, hogy egy nő csak azért nem vállal gyereket, hogy a melle kemény maradjon, de ha így lenne, az is az ő döntése, amihez joga van”

– írja Járai Kíra az alábbi posztban egy kacsintó szmájlival. A férje, Járai Máté a következő kommentet fűzi hozzá mindehhez:

„Kőkorszak, kőember, kőbunkóval... hol a mammut?”

Járai Kíra így válaszol erre:

„És ma Magyarországon még mindig itt tartunk, a ki@ott kőkorszakban.”

Járai Máté végszava:

„Tirpákland!”

Itt található a poszt, ami a fentieket tartalmazza.

Közben az RTL is tett egy nagy bejelentést Kovács Kokó Istvánnal kapcsolatban: mérkőzést fog vezetni a Sztárbox most vasárnapi adásában. Sőt, október 5-től lesz elérhető az RTL+ Premium felületén a KOKO című dokumentumfilm-sorozat első epizódja, amely a legendás sportoló életét és sportpályafutását mutatja majd be.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Sztárbox)