A pedagógusok tisztelejegyeket kaptak Mága Zoltán újévi koncertjére a Belügyminisztériumtól

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének posztjából az is kiderült, hogy tankerületenként csak 40 jegy igényelhető, ezért sietnie kell annak, aki szeretne részt venni Mága Zoltán hegedűművész újévi koncertjén.

2022. december 21., 08:13

Szerző:

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerda reggel egy Facebook posztban tette közzé Dr. Pintér Sándor belügyminiszer és Mága Zoltán meghívását a Príma Primissima díjas hegedűművész újévi koncertjére. A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó köznevelésben dolgozók részére 2500 darab tiszteletjegyet biztosítanak. 

A tiszteletjegyekkel kapcsolatos tájékoztatás keretében leírták, hogy a koncert 2023. január 1-jén, 14:00 órától lesz. Egy pedagógus legfeljebb 2 jegyet igényelhet. A tankerület hozzátette: mivel csak 40 tiszteletjegyet igényelhetnek, az első 40 jelentkező juthat hozzá a felajánlott helyekhez.

A PDSZ a posztban azt írta: „A belügy és Rábel Krisztina ajándéka pedagógusoknak...”

(Kiemelt képünk: Mága Zoltán. Fotó: Pesti Hírlap Archív.)

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.