Rácz Jenő csak most hallotta a hírt, de nagyon kiakadt: Nincs tolerancia és mentség!

Rácz Jenő hozzáteszi: „bevallom, rettegek!” Nem ő az egyetlen híresség, aki felindultan reagál a pedofilbotrányra.

2024. február 9., 07:53

Szerző:

Rácz Jenő felindult posztban reagált arra az ügyre, hogy Novák Katalin kegyelemben részesítette a bicskei pedofilt védő igazgatót. Bár a kirohanása nem nevezi meg a köztársasági elnököt, már csak abból is egyértelmű, hogy miről van szó, hogy a posztban kitett kép egy angol nyelvű felirat, ami így hangzik:

„no mercy for pedophiles”.

Azaz magyarul: „nincs kegyelem a pedofiloknak”. Az RTL műsoraiból ismert Michelin-csillagos sztárséf a következőket írja, az utolsó mondatban említve kislányát, Kamillát:

„nincs magyarázat, nincs tolerancia és mentség! Pokolba azokkal az emberekkel, akik bántalmazzák a gyermekeinket! Én a mai napig nem is ismertem ezt az ügyet, úgy kellett utána olvasnom, de komolyan mondom döbbenetes ami történik... Mindig megvizsgálom az érem mindkét oldalát, de ennél az esetnél nincs másik oldal! A gyerekeink védelme a legfontosabb!!! Életfogytiglant érdemelne az összes!! Kislányos apukaként, bevallom, rettegek ebbe a fertő világba engedni a gyerekemet.”

Alább található a poszt, és úgy tűnik, ezúttal tényleg nincsen másik oldal, mert valamennyi komment egyetértőleg szól hozzá a témához.

Novák Katalin ügyéről egyébként a köztársasági elnök személyes tanácsadójává vált Tomán Szabina is írt a saját Instagramján.

„Megnéztem napra pontosan, hol voltam 2020. július 9-én. Szabó Patríciával és még sokakkal tüntettem a Pesti Központi kerületi Bíróság épülete előtt a pedofíliát büntető törvény szigorításáért. Mert úgy éreztem, hogy kétgyermekes édesanyaként nekem kötelességem ott lenni. Álláspontom a témával kapcsolatban azóta sem változott. #nemleszekcinkos”

– írja Tomán Szabina. A posztjához, amit ide kattintva lehet megtekinteni, Kajdi Csaba fűzött egy csípős kommentet:

„miben nem leszel cinkos, Szabinám? Az elnökasszony tanácsadójaként ezen már túlvagyunk! De holnap gyere ki, a Sándor Palotánál lesz tüntetés! Csinálunk képet!

Sőt, Osváth Zsolt influenszer-médiaszemélyiség is hozzászólt a témához. Ő már csak azért is érintettnek érzi magát az ügyben, mert állami gondozottként egy olyan intézményben nőtt fel, mint ahol a pedofilbotrány kipattant, és járt is karácsonykor a szóban forgó bicskei gyermekotthonban. Ő egy rendkívül hosszú posztban többek között a következőket írja:

„volt állami gondozottként pontosan tudom, milyen visszaélések fordulhatnak elő egy intézmény falain belül. Abuzálás, sikkasztás, korrupt igazgató, eltűnt pénzek, fizikai bántalmazások és igen, a pedofília. [...]
A köztársasági elnökasszonyra haragszom. Karácsonykor a bicskei gyermekotthonnak is vittem adományokat. Beszélgettünk. Ott még nem felejtették el a történteket. A kormány golyóstolla azonban úgy döntött, hogy megkegyelmez valaki olyannak, aki a Kúria szerint is támogatta az intézmény pedofil vezetőjét és növendékeket zsarolt, próbált meggyőzni, hogy vonják vissza a vallomásukat.
Most ez az ember szabad. A pápára hivatkozva. A demens vénemberre, ahogy Bayer úr mondta. De nem csak, hogy szabad. Ó nem ám. A priusza törölve és most figyelj: bármikor visszamehet gyermekek közé dolgozni.
De aggodalomra semmi ok! Könyvek befóliázva, Brüsszel megállítva, a suliban egy szó sem lehet a melegekről, este 22h előtt meg sem jelenhetünk a tévében a témában és örökbe fogadni is nehezebb, mint gyerekeket abuzálni egy intézmény vezetőjeként. Így van ez rendjén. Meg vannak védve a gyerekek. Ha kell még fél millióra is büntetnek valakit, aki a meztelen képükkel üzérkedik. Drákói a szigor drága Katám!
Azt mondja a kegyelmes asszony, hogy minden ilyen döntés felvet kérdéseket, hogy természeténél fogva megosztó. Véleményem szerint megosztó lehet a pacal, a melegházasság, megosztó, hogy a férje egy OKJ-s tanfolyam után atyaúristen lehet a honvédségnél. De a pedofília, annak pártolása még a legelvetemültebb Fidesz szavazóknál sem lehet megosztó. Hol vagytok megafonosok? Kossuth díjra váró hírességek? Hol vannak a Bohárok, Apátik, a Nagy Ferók, a Tóth Gabik? És a Tv2 híradósai? A Bors, a Mandiner és a Metropol firkászai? Hol vagytok most, amikor egy emberként kéne kiállni és azt mondani, hogy el a kezekkel a gyerekeinktől? Vagy az csak a melegekre vonatkozik?”

Az alábbi posztban olvashatja el a teljes szöveget.

(Kiemelt kép: Rácz Jenő Instagramja)