Sebestyén Balázs melegviccén kiakadt az érintett: Tahó, alpári, megalázó

Sebestyén Balázs műsorában, a Gyertek át!-ban Osváth Zsolton ment a poénkodás.

2023. október 18., 09:29

Szerző:

A hatodik évaddal folytatódott szeptemberben az RTL-en Sebestyén Balázs sztárvetélkedője, a Gyertek át! Az egyik adásban egymondatos leírásokból kellett a játékosoknak kitalálni, hogy melyik, éppen jelen nem lévő celebről van szó. A megfejtésceleb képével díszített párnát kellett a vetélkedőben kiválasztani, és a lehetséges megfejtések között ott volt a Való Világból és A Konyhafőnök VIP-ből ismert Osváth Zsolt is.

Az egyik feladvány így szólt:

„a kijárat egyben a bejárat is”.

Erre Papp Gergő megjegyezte, hogy ő ezt a kérdést nem is érti, Kabát Péter viszont nem állta meg, hogy ne tegye egyértelművé, hogy ő viszont de még mennyire, hogy érti, sőt, megpróbált hozzá is tenni egy kicsit:

„ki az a hülye, aki nem tudja?! Ha kijárat, nem mész be!”

Nos, természetesen mindez Osváth Zsoltról szólt, aki egyrészt meleg, másrészt szintén szerepelt ennek a műsornak egy másik epizódjában, harmadrészt most külön videót posztolt arról, mennyire szégyenteljesnek találja, hogy az RTL és Sebestyén Balázs ilyen viccelődéshez adják a nevüket.

A videóból kiderül, hogy nem is annyira Sebestyén Balázson lepődött meg, hanem inkább azon, hogy a csatorna szerkesztői nem vágták ki ezt a jelenetet, hiszen szerinte

„a melegek egy négyzetméterre jutó száma az RTL-nél kettő”.

Osváth Zsolt szerint Sebestyén Balázstól nem újdonság az ilyesmi (lásd fent a kapcsolódó linkeket), az influenszer-médiaszemélyiség azt mondja, nem is mindig találja mindig pejoratívnak, hogy Sebestyén Balázs karakteréhez hozzátartozik a tahóság:

„Balázs nem újra tahó, hiszen szerintem soha nem szűnt meg annak lenni. [...] Szeretném még aláhúzni, hogy véleményem szerint itt semmilyen homofóbia vagy utálat nem volt jelen, nem valósult meg. Egyszerű ízléstelenség, alpáriság – ami ebben a műsorban nem ritka, mégis ezzel a fajtájával én most találkoztam először. Meglepett, de tökéletes példa szemléltetni, hogy van a túlzott PC és a gyökérség között is egy állomás. [...] Amit talán megalázóbbnak tartok ennél az esetnél, hogy utána odaadták nekem pironkodva-mosolyogva másnap a párnát, és mondták, hogy nézzem majd a műsort, mert az egyik játékban benne leszek... Hát, benne voltam.”

Osváth Zsolt azt mondja, hogy egyedül azt találja megnyugtatónak, hogy a műsor vendégei között voltak olyanok, akiken látszott, hogy szintén nem tartották viccesnek a kifogásolt poént. Alább lehet meg nézni a teljes videót, 3:55-nél kezdődik benne a kifogásolt adásrészlet, és Sebestyén Balázs után szóba kerül benne a Szerencsejáték Zrt. pénzeinek szétosztása is, amiről tegnap Pottyondy Edina szintén részletes videót publikált.

Mellékvágány, de érdekes lehet, hogy az RTL éppen az „A Sztárvetélkedő” alcímet választotta a fent kifogásolt műsornak, hiszen ez a hazai kereskedelmi csatornák által gyártott tévéműsorok többségére ráillik. Amennyire sztárvetélkedő a Gyertek át!, ugyanannyira sztárvetélkedő a Nyerő Páros, A Konyhafőnök VIP vagy a Sztárbox is, illetve a rivális csatornán a Dancing with the Stars, a Farm VIP vagy a Szerencsekerék. Mást se csinálnak a hazai sztárok, mint hogy a tévében vetélkednek.

(Kiemelt kép: RTL/Sajtóklub/Gyertek át)