Puzsér Róbert elvonult, de nem Ázsiába: elárulta, hol van most

Puzsér Róbert bevallja, hogy az utóbbi időben túlfeszítette a húrt.

2024. augusztus 21., 08:40

Szerző:

Puzsér Róbert a pletykák szerint Ázsiába költözött Magyarországról. A nemrég Ábrahám Róberttel verekedésbe keveredett médiaszemélyiség most a Best magazinnak nyilatkozva tisztázta a helyzetet.

Puzsér Róbert elvonult, de nem Ázsiába

Puzsér Róbert a következőket mondja azzal kapcsolatban, hogy tényleg keletre költözött volna:

„Baromság, hogy Ázsiában vagyok, és oda is költözöm! És csak azért nem árulom el, pontosan hol vagyok, mert teljesen lényegtelen. De annyit elmondhatok, hogy egy elvonuláson veszek részt. Egy kis időre igyekszem távol tartani magam a közéleti történésektől, és határokat húzni, ugyanis az elmúlt években túlfeszítettem a húrt. Mindenre igent mondtam, mindent elvállaltam, és ebben nagyon el lehet fáradni.”

Puzsér Róbert tehát ugyan most egy kicsit visszavesz, de egyáltalán nem fontolgatja, hogy végleg távozna Magyarországról. Sőt, pont most kezdett egy új vállalkozást. A jövőről a következőket mondja, amint azt a Story.hu is idézi:

„Egy kis csendre van szükségem, de nem szándékozom eltűnni. Nyitottunk hárman egy kávézót, sokakkal ellentétben nem anyagi megfontolásból. Hanem azért, hogy legyen a fővárosban egy hely, ahol az emberek kultúrkörülmények között eszmét cserélhetnek, vitázhatnak, és itt rendre jelen leszek. Jövő évtől pedig csak annyi változást szeretnék bevezetni, hogy megtartom ezt a határhúzást, amiről az előbb beszéltem. De Puzsér volt, van és lesz!”

Puzsér Róbert kávézója, az Inga

Ennek a bizonyos kávézónak az a neve, hogy Inga, és Puzsér Róbert a Propaganda Mini című műsorban mutatta meg a helyet Till Attilának nemrégiben. Az alkalomból készült jó húsz perces interjú egyik legérdekesebb részében Puzsér Róbert kissé trágár választ ad arra, hogy miért nem arra használják majd ezt a teret, hogy a művészetek segítségével túllépjenek a jelen problémáin, hogy elfelejtsék azokat egy időre:

„Lehet ebben az országban? A politika ilyen fokú nyomása mellett? A gyurcsányok és az orbánviktorok országában lehet mérsékelt közepet alkotni? Nekem nincsen problémám azzal a feszültséggel, azzal az indulattal – sőt, én használom ezt a feszültséget és ezt az indulatot. A faszunk kivan a polarizációval. A faszunk kivan a weimarizációval. Ahogyan mi ezt megfogalmazzunk és kifejezzük, az igenis szélsőséges. Hogy hívjuk ezt? Mi a szélsőközép? Polgári radikalizmus. Mi polgári radikálisok vagyunk, és ezt a fogalmat akarjuk újraalkotni és ezt a fogalmat akarjuk visszafoglalni.”

Alább tudja megtekinteni a teljes interjút, amiben Puzsér Róbert és Till Attila körbejárják az újonnan elkészült kávézót.

(Kiemelt kép: Puzsér Róbert Instagramja)