Puzsér Róbert: Orbán Viktor abba se bukna bele, ha róla bizonyosodna be, hogy pedofil

Az Orbán-rendszer ellen identitásmerényletet követtek el a családvédő-nők Puzsér Róbert szerint.

2024. február 12., 20:50

Szerző:

Orbán Viktor a Momentum Mozgalom Európai Parlamentbe bejutott két női képviselőjének, Cseh Katalinnak és Donáth Annának a sikerét látva úgy érezte, hogy egy olyan trend bontakozik ki a liberálisok körében, ami a hatalmát fenyegeti: ezek a nők szexik és ellenzékiek, amíg ő cinikus macsók szolgaseregét vezeti – olvasható Puzsér Róbert véleménye az Index oldalán.

A véleményvezér úgy véli, hogy a miniszterelnök a női politikusaihoz a maga ideális nőképét rendelte: a NER erős női a tűzhelyet őrző, családot védelmező hesztia jegyeit öltötték magukra. 

Az újságíró véleménye szerint a két női fideszes politikus, akik szombaton bejelentették távozásukat a magyar politika éléről, azért voltak alkalmasak az Orbán-rezsim palettájára, mert Varga Judit lázasan megszállott volt, ami őt alkalmassá tette szexi kalapács szerepére és ennek okán válhatott belőle igazságügyi miniszter, ellentétben vele Novák Katalin kedves és szelíd tekintetű, a konszenzus élményét keltő, érzelmileg azonosulható alkat, aki ideális partnernek látszott Orbán mellé a jó zsaru–rossz zsaru szereposztáshoz. Mint írja, köztársasági elnökként olyan cselekvési lehetőséget kínált a miniszterelnöknek, amilyet az Áder Jánostól hiába várt volna:

„Orbán Viktor Novák Katalinnal elbábozhatta, hogy a kormányfői és az államfői hatalom Magyarországon két egymástól független intézmény.”

Novák Katalint, mint írja, az ellenzéki magyarok sem tudták igazán gyűlölni, mert annyira szerettek volna hinni a feminin energiákkal vezető, mégis erős nők politikai eljövetelében, hogy legfeljebb annyit tudtak csak érezni az elnök asszony iránt, hogy még vele van a legkevesebb bajuk.

Puzsér azt írja:  amint minden tündérmesének, egyszer csak ennek is vége lett – pedig Varga Judit és Novák Katalin nem tett mást, csak azt, amiért műanyagból kiöntötték őket:

a rendszer hatalmi érdekét szolgálták, mint egy olajozottan működő gép fogaskerekei, miközben észre se vették, hogy identitásmerényletet követnek el az őket legyártó politikai törzs ellen.

Puzsér szerint a miniszterelnök a helyzet komolyságát érezvén identitásdemonstrációt tartott a következő beszédével: 

 „Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem, ez a személyes meggyőződésem. Kialakult egy vita az elnöki kegyelem jogköréről, de itt nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet kell teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel. Nekem is van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, akkor az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani, vagy miszlikbe kell vágni, ezért egyértelmű helyzetet kell teremteni. A kormány nevében benyújtottam egy alkotmánymódosítást, amely lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kaphasson. Ideje rendezni ezt a kérdést.”

Majd Orbán Viktort Torrentéhez, a spanyol vígjáték legendás hőséhez hasonlítva, felteszi a kérdést: „Miért éppen most jött el az ideje annak a miniszterelnök szerint, hogy pedofil elkövető vagy annak bűntársa ne kaphasson kegyelmet? Talán csak nem azért, mert az illiberális rezsim ezúttal elvétette az uralásra szánt pillanatot, úgyhogy Orbán kétségbeesve üldözi, hátha még utoléri?”

A publicista kiemeli, hogy a magyar miniszterelnöknek tizenegy éve lett volna erre az alkotmánymódosításra, de annak mégis most jött el csak az ideje. 

Kiemeli: hogy semmilyen gyermekmegrontásra vonatkozó alkotmánymódosítás nem történt volna, ha János bácsi és Endre bácsi mocskos ügyére az ellenzéki sajtó nem derít fényt, de minthogy ez megtörtén a miniszterelnök ezt az indítványt saját kezűleg nyújtotta be, nem kellettek hozzá kollaboránsok. 

A médiaszemélyiség kemény szavakkal illeti a Fidesz-közelieket is: „A kormánypárti fejekben annyira készségszinten működik a duplagondol, hogy amint haza lehetett csempészni és szabadon lehetett engedni egy gyermekpornó-kereskedőt, tőlük pont ugyanúgy meg lehet kegyelmezni egy pedofil elkövető bűnsegédjének, és a viktoriánus magyarok lojalitása meg se inog a rendszer iránt. Hozzáteszi: 

„Ha pusztán rajtuk múlna, Orbán Viktor talán abba se bukna bele, ha róla bizonyosodna be, hogy pedofil: kegyelmet kapna, aztán kijelentené, hogy pedofiloknak nincs kegyelem, és benyújtana egy törvénymódosítást.”

A publicista szerint: „Orbán Viktor belátta, hogy ez a Novák Magyarország első közjogi méltóságának a tisztségére, meg hogy ez a Varga a Fidesz 2024-es európai parlamenti listájának a vezetésére többé nem alkalmas. Orbán Viktor ugyanúgy elengedi Novák Katalin kezét, ahogy egykor Schmitt Pálét, de

senkinek ne legyen kétsége: kamatostul megfizet majd azoknak az ellenzéki érzelmű magyaroknak, akik kikényszerítették ezt.”

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban, 2018. szeptember 11-én. Fotó: Frederick Florin / AFP )

16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.