Puzsér Róbert: Tóth Gabinak nem fejlődött ki a személyisége, ő a NER Váci utcai kirakatbabája

Puzsér Róbert szerint Tóth Gabi nem pusztán önmagával azonos, de Tóth Gabi mellett az énekesnő ősellenségét, Osváth Zsoltot is kiosztotta.

2023. november 27., 14:00

Szerző:

Puzsér Róbert egy fél órás, alább megtekinthető videóban kritizálja Tóth Gabi énekesnőt, de a videó érdekessége, hogy nemcsak őt támadja-elemzi, hanem az ő egyik fő kritikusát, Osváth Zsolt realityszereplő-médiaszemélyiséget is.

Tóth Gabival kapcsolatban az újságíró és egykori főpolgármester-jelölt a következőket állapítja meg:

„a Tóth Gabi egy nagyon-nagyon egyszerű képlet. A Tóth Gabi egy viszketeg celeb, aki minden szituációban, minden létező helyzetben látszani akar. Akinek nincsen semmiféle önreflexiója, nem tud reflektálni arra, hogy mit ért a világból és mit nem. Mindenhez, mindenbe bele kell ártania magát, minden helyzetben produkálnia kell magát, és hát ráadásul a Tóth Gabinak, és ez a nagyobbik probléma vele, nem teljesen fejlődött ki a személyisége. Olyan, minthogyha egy 12 éves kislány, akivel elhitették, hogy bármit csinál, az csodálatos, élne ebben a fiatal nőnek vagy hát most már mondhatjuk azt, hogy felnőtt nőnek a testében meg a sorsában. A Tóth Gabi nem egy felnőtt pszichével rendelkező ember. Ennélfogva kicsit olyan is, mintha nem lenne teljesen felelős, amit mond és tesz. [...] A Tóth Gabi, mint magánszemély, meg a Tóth Gabi, mint közszereplő és kulturális mém két különböző fogalom. Ameddig Tóth Gabi a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a Váci utcai kirakatbabája matyóhímzéses menyecskeként, addig a Tóth Gabi nem pusztán önmagával azonos, hanem betölt egy kulturális helyértéket, és ekként igenis kritikára szorul és kritizálni őt igenis szabadjon.”

Osváth Zsolt Tóth Gabival szembeni kritikája ezek után szintén megkapja a maga kritikáját.

„Rohadt nagy önbizalommal meg rohadt nagy mellénnyel szól hozzá olyan témákhoz, amikhez hülye”

– mondja róla Puzsér Róbert, kiemelve például, hogy Osváth Zsolt a Stockholm-szindrómát emlegeti Tóth Gabival kapcsolatban, holott ez a szindróma valami mást jelent. Hozzáteszi:

„az Osváth Zsolti azt érzi, hogy a Tóth Gabi most szabad préda, és hogy a Tóth Gabin ütni egyet lájkmágnes. És főleg abban a közegben, ahol ő kommunikál, lájkmágnes, mert mindenkit lever a víz a Tóth Gabitól. És már nem kell, hogy legyen egy olyan precedens, amitől kinyílik az ember zsebében a láncfűrész, mert az Osváth Zsolti elébe megy két körrel, és elkezdi a lincselést, mielőtt a dolog tulajdonképpen megtörtént volna, de a helyzet az, hogy a Tóth Gabi az utóbbi néhány évben tényleg átlépett egy határt. Már azelőtt sokakat idegesített a Tóth Gabi, többek közt engem. Én nem a Tóth Gabi fideszessé válásával kezdtem el irritálódni a Tóth Gabi iránt.”

Osváth Zsolt divattóthgabigyűlölő Puzsér Róbert szerint. Az alább megnézhető-meghallgatható beszélgetés eredetileg a Spirit FM-en, az Önkényes Mérvadó című műsorban hangzott el.

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)