Megdöbbentő, kinél járt Pottyondy Edina: Majd megszakadt a szívem

Pottyondy Edina az Instagramon mesélte el, hol járt a héten, és hogy milyen megrázó és felemelő dolgokat tapasztalt.

2024. június 29., 07:49

Szerző:

Pottyondy Edina a héten jelentette be, hogy a nyárra felfüggeszti többszázezres nézettségű videósorozatát a YouTube-on és ez idő alatt nyaralni, illetve könyvet írni fog. Nem tudhatjuk, hogy a nyaralás és a könyvírás közül az alábbi utazásnak volt-e köze bármelyikhez, de a népszerű humoristanő a héten csütörtökön Ózdon volt, számol be a legfrissebb posztjában az Instagramon.

Pottyondy Edina egy alapítványt látogatott meg

Érdemes elolvasni, mit ír Pottyondy Edina az alábbi, péntek délután megjelent posztban:

„Tegnap Ózdon jártam, a Bódis Kriszta által vezetett Van Helyed Alapítványnál, ahol megcsodáltam azt az elképesztő munkát, amit a magyar állam által teljesen cserbenhagyott felnőttek és gyerekek közt végeznek. Majd megszakadt a szívem, annyi nyomort és kilátástalanságot láttam. Gyerekeket, akik soha nem kapnak esélyt arra az életre, ami nekünk jutott. De találkoztam lélekemelő sorsokkal is, például az egyik anyukával, akinek a lánya az Alapítvány munkájának köszönhetően a hétesi telepről egy holland egyetemig jutott.
Az országban nagyjából 1300 szegregátum lehet, és bennük megszámlálhatatlan, segítségre és támogatásra szoruló gyerek. De a szörnyeket ez nem érdekli. Köztünk járnak, az adónkból élnek, és gyerekek tízezreit nyomorítják meg.”

Az alábbi fotó tartozik a fentiekhez.

Ha ön nem ismeri a Van Helyed Alapítványt, hadd ajánljuk a szervezetet az ön figyelmébe a következőkkel:

„A Van Helyed! alapítvány egy – ma már közismert – egyéni, civil, önkéntes tevékenységből fejlődött ki, amely Bódis Kriszta dokumentumfilmes, író, pszichológus, a Van Helyed! szakmai vezetőjének nevéhez fűződik. Ózd legreménytelenebb roma telepén a Hétesben kezdődött 1998-ban. 2013-ig Alkotásközpontú szociális és integrációs modellprogrammá fejlődött. Ez idő alatt Ózd/Hétes telepen az alapítvány komoly változásokat ért el alkotásközpontú komplex megközelítésével. Az ott élő közel 400 felnőtt és 200 gyerek személyes bevonásával, olyan közösség kezdett kialakulni, amely a telep építő átalakítását segítette. Ez idő alatt a telep sokat változott, az emberek kiskerteket műveltek, közösségi fürdőt, mosodát építettek és üzemeltettek, a gyerekek az alapítvány oktatási programjában vettek részt, az alapítvány kártyás órát és adósságkezelést intézett a családoknak. A Hétes telepi közös munka fénypontjai – a minden évben számos önkéntes és ismert művész részvételével megszervezett – Hétes telepi alkotótáborok voltak. A telepi munka a deszegregáció irányába haladt.”

A fenti idézet az alapítvány honlapjáról való, és ha ön úgy érzi, szívesen támogatná a szervezet működését, akkor ide kattintva találja meg a szükséges információkat.

(A kiemelt kép mesterséges intelligenciával készült, Pottyondy Edina abból az alkalomból készítette, hogy YouTube-csatornája nemrég érte el a 300 000 feliratkozót. Forrás: Pottyondy Edina Instagramja)