Pataky Attila hatalmas megtiszteltetésben részesült: Itt maradtunk a végére a Vatikán és mi

Pataky Attila Erdélyből kapta a megtisztelő címet.

2023. szeptember 6., 10:38

Szerző:

Pataky Attila nagy hírrel jelentkezett be a Mokkába szerda reggel: tiszteletbeli székellyé avatták. A TV2 élő műsorában az Edda frontemberének budajenői otthonából kapcsolódtak be azért, hogy Pataky Attila elmondhassa, mennyire szereti Erdélyt – nemrég ugyanerről Tóth Gabi beszélt ugyanebben a műsorban.

Pataky Attila Székelyföldön járt, ahogy egy oklevelet kapott és egy érmet, amin a következő áll:

„ezen érem birtokosa a tiszteletbeli székely cím birtokosa.”

Az erdélyi élmények sorolása után Pataky Attila azt is megmutatja, mennyi minden van a lakásában, ami Erdélyhez, illetve a Székelyföldhöz kapcsolódik:

„Attila szobra is itt van velem és őriz engem, itt van a nagy Magyarország, itt vannak a székelykapuk, amiken csak be kell lépni, és ott van az ember a mesék birodalmában, és itt van a székely zászló a maga nap és hold jelképével és a gyönyörű kék színével és egy Mária-szobor. Úgyhogy én elég komoly védelem alatt állok itt.”

Arra a kérdésre, hogy mi van még hátra a számára, Pataky Attila a következő választ adja:

„az én érzésem szerint egy új világ születésének vagyunk a kezdetén. Ez most eléggé romos állapotban van. Itt maradtunk a végére a Vatikán és mi, arra, hogy azt mondjuk, hogy nem az ártás, hanem a béke az egyetlen megoldás.”

Az Edda frontembere egy erdélyi gyógyítóval történt találkozásáról szintén beszél, azt mondja, ez a férfi szokott társalogni a medvékkel. Pataky Attila hozzáteszi a következőket:

„nem bánt a medve, ha vissza tudunk menni ahhoz, amitől eltávolodtunk, a természethez.”

Érdemes a teljes interjút megtekinteni-végighallgatni.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)