Pataki Zitát rákos daganattal műtötték, posztolta, hogyan érzi magát most

A tumorral kapcsolatban egy fontos dologra figyelmeztet.

2021. szeptember 28., 08:11

Szerző:

Még az olimpia ideje alatt volt, hogy Pataki Zita arról beszélt a tévében, hogy egy kicsi, de potenciálisan rosszindulatú tumort, úgynevezett basaliomát találtak nála, kattintson ide a cikkünkért, ahol erről részletesebben írtunk! A daganat az orrán keletkezett, és bár annyira kicsi, hogy szabad szemmel alig látható, mindenképpen műtétet tett szükségessé. A beavatkozásról az időjárás-jelentésekből ismert médiaszemélyiség azt mondta, hogy szeptemberben fogják azt nála elvégezni, és Pataki hétfő este publikálta az Instagramon, hogy valóban megvolt az operáció, túl van rajta és jól van.

„Azt hittem, a maszk vagy a szemüveg sértette fel az orromat. Vagy pattanás lehet... De nem múlt az aprócska heg. Néha varas volt, néha nem. Mivel rendszeresen, évente egyszer mindig megyek bőrgyógyászhoz, idén tavasszal megmutattam a doktornőnek. Kiderült hogy nagy eséllyel basalioma van az orromon. (Szövettan után lesz biztos.) Kerestem egy kiváló plasztikai sebészt (dr. Molnár László) és ma le is műtötte! Egyáltalán nem fájt, és gyorsan meg is volt! Víz, smink nem érheti egy hétig, vagyis szabadságon vagyok”

– írja Pataki Zita a fenti posztban arról, hogyan vette észre a daganatot, és hogy hogyan ment a műtét.

Pataki korábban is hangsúlyozta, hogy a történetét azért osztja meg, hogy mindenkit arra buzdítson, hogy rendszeresen járjon szűrésre. Ennek fontosságát ezúttal szintén kiemeli:

„Figyeljetek! A rendszeres szűrés rendkívül fontos!! Időben kell lépni, hogy ne legyen nagy a baj!! (bőrgyógyászat, nőgyógyászat, szemészet - nekem alap évente 1-szer) A basalioma Magyarországon a leggyakoribb bőrdaganat. Általában lassan növekszik, áttétet igen ritkán ad,ezért részlegesen rosszindulatúnak is nevezik. A tumor leginkább a napfénynek tartósan kitett bőrterületeken, az arcon, a füleken, a kopasz fejbőrön, a mellkas, illetve a hát felső részén alakul ki. Az UV-B sugarak hatása a fehér bőrtípusúaknál fokozottabban érvényesül.”

(Kiemelt kép: Pataki Zita Instagramja)