Pataki Zitánál rákos daganatot diagnosztizáltak

Basaliomája van, műtét vár rá.

2021. augusztus 13., 15:06

Szerző:

Még az olimpia ideje alatt volt, hogy Pataki Zita az RTL Klub stúdiójában, a Reggeli című műsorban járt, alapvetően azért, hogy a fogyókúráról és az egészségről mondjon el néhány gondolatot. A beszélgetés végén szóba kerül azonban egy igen fontos téma, ami az időjárás-jelentésekből is ismert médiaszemélyiség életében szeptemberben lesz majd aktuális: egy szabad szemmel nem látható rákos daganatot, basaliomát találtak az orrán, ami miatt operáció vár Pataki Zitára.

„Egy anyajegyszűrésen derült ki: az orrom hegyén van egy kis pont, az egy basalioma, úgyhogy szeptemberben azt onnan le kell műteni. Ez egy rákos daganat, csak nem terjed el, tehát ennyiben jóindulatú, és nem látszik”

– hangzik el az alábbi beszélgetésben. Pataki Zita azt mondja, hogy az operációról bővebben is beszámol majd, mert szeretné felhívni mindenki figyelmét arra, milyen fontos a rendszeres anyajegyszűrés. Amint azt az Egészségkalauz is írja, a basalioma a leggyakoribb, de jól gyógyítható bőrdaganat-fajta, amely a leggyakrabban napfénynek kitett bőrfelületen alakul ki.

(Kiemelt kép: RTL Klub/Reggeli)