Pataki Ági számára gondot okoz februári fogadalma: Nehezebb, mint gondoltam!

Pataki Ági 72 évesen új dolgot próbált ki, de meg kellett lepődnie, hogy nem olyan egyszerű a dolog, mint gondolta volna.

2024. április 22., 09:37

Szerző:

Pataki Ági manökenként lett híres, azóta médiaszemélyiségként és filmproducerként is hatalmas sikereket ért el. A legutóbbi időben már tiktokerként is szerepel, ezen a platformon a hétvégén azt mutatta meg, hogyan dekorálja az otthonát orgonával.

@patakiagititok Oh, azok az apró pillanatok... mindent szebbé tesznek! Ahogy az orgona is 🪻 #patakiagi #patakiagititok #uralniazidot #szepsegesegeszseg ♬ som original - Rebeca M.

Ami nehezen megy Pataki Áginak

De ennél talán érdekesebb, amit a 72 éves híresség az Instagramon a jógával kapcsolatosan megosztott. Az alábbi posztban így fogalmaz:

„emlékeztek, hogy februárban azt mondtam megpróbálkozok a jógával? Ez a mozgásforma nehezebb, mint gondoltam! A testi részében is van kihívás, nem mondom, na, de a szellemi elcsendesedést nekem, mint örökmozgónak igencsak gyakorolnom kell még. Annyira zajlik körülöttem az élet (igen, még 72 évesen is) annyi sok újdonságon jár az eszem, hogy nehéz csendben figyelni. De sosem hagyom abba a tanulást, így nem adom fel olyan könnyen ezt a csodás mozgásformát!”

Íme egy kép arról, ahogy Pataki Ági próbálja gyakorolni a jógapózokat, na meg természetesen az elcsendesedést.

Pataki Ági és az idősödés

A manökenlegenda úgy fogalmaz, hogy rutinos kiöregedőnek tartja magát, de persze a külső szemlélő számára Pataki Ági örökifjúnak tűnik. Ő így fogalmazott ezzel kapcsolatban nemrégiben, elárulva, hogy egyvalamin mégis látszik az idő múlása még Pataki Ágin is:

„hogy milyen magas sarkú a cipő, amiben járok – egyre alacsonyabb. Évről-évre, mint fáknak az évgyűrűkből mérhető le a kora, nekem a sarok magasságából mérhető le a korom. Egyre alacsonyabb sarkú cipőben járok.”

Pataki Ági ugyan részletekbe nem bocsátkozik, de arra is visszaemlékszik az interjúban, hogy bár a nagyközönség csak a sikereket látta a karrierjéből, a magánéletében többször is kilátástalan helyzetbe került. Így beszél ezekről a nehéz időszakokról:

„voltak olyan hullámvölgyek az életemben, amikről azt gondoltam, hogy nem lehet belőlük kikecmeregni. De most már így visszatekintve azt mondom, hogy mindenből ki lehet kecmeregni. Főleg, hogyha az embernek van elég bátorsága váltani. Ha valami vállalhatatlan, ha valami rossz, ha valami javíthatatlan, akkor sokkal jobban járunk, ha inkább vállaljuk a kockázatot, és inkább bevállaljuk azt, hogy maradunk egyedül, ha nem is végig, hanem egy darabig, mint tűrni valamit, ami esetleg méltatlan.”

Mindez a a TV2-n, a Tények Plusz című adásban ment le a múlt hónapban.

Hogy Pataki Ági valóban milyen sokszor váltott karriert az élete során, azt egyébként mi sem mutatja jobban, mint a tény, hogy a pályafutását az érettségi után még nem manökenként, hanem tolmácsként kezdte, miután német–spanyol idegenvezetői vizsgát tett. Már középiskolásként is szerepelt filmben, többek között mint kiemelt epizódszereplő a Szeressétek Odor Emiliát! című filmben. 1982-ben került a Kálvin téri tűzfalra (persze akkor nem Kálvin térnek hívták) az akkoriban újdonságnak számító óriásreklám, amit az alábbi kép 1985-ös állapotában örökített meg.

(Kiemelt kép: Pataki Ági Instagramja)