Pataki Ági elárulta, hogyan látja fiatal önmagát: Megfontolt, visszahúzódó, kicsit merev nő

Pataki Ági azt is elmesélte, minek a hatására változott meg negyven éves korában.

2024. április 17., 12:48

Szerző:

Pataki Ági volt a Vendégoldal című YouTube-sorozat legutóbbi epizódjában Szily Nóra vendége. Az interjúsorozatban zuglói kötődésű ismert emberekkel hallhatunk beszélgetéseket, és Pataki Ági szintén Budapest XIV. kerületében nőtt fel.

A riportban a jelenleg filmproducerként dolgozó médiaszemélyiség arról beszél, hogy mennyiben változott meg, amikor első két, válással végződött házassága után megismerkedett Kovács Gáborral, aki aztán a harmadik férje lett, és akivel azóta is együtt vannak.

„Negyvenéves koromban hozzámentem egy playboyhoz egy megfontolt, kicsit visszahúzódó, kicsit merev nőként, és ez a dolog feloldódott. Tehát én már nem vagyok olyan visszahúzódó, nem vagyok olyan száraz, nem vagyok olyan félős, ő viszont meg sokat komolyabb lett, sokkal több lett annál, mint hogy playboy-ként élje le az egész életét. Egy komoly, biztonságos egzisztenciát teremtett. Ez most nem anyagi értelemben értem, mert az anyagiakat tekintve soha nem voltam kiszolgáltatva senkinek, de egy komoly pályát épített fel mindkettőnk számára: ez a filmezés.”

– meséli Pataki Ági, egyben elárulva, hogy miként tekint korábbi önmagára, és hogy hogyan alakították-formálták át egymást a férjével.

Pataki Ági a karrierjéről, illetve az idősödésről a következőket mondja így 72 évesen, visszatekintve modellmúltjára:

„rutinos kiöregedő vagyok. Én egy olyan szakmában voltam, ahol megtanultam elfogadni ezeket a veszteségeket. Gondolj bele, hogy én mondjuk 30 éves koromtól kezdve én már öreg voltam. Mert egy olyan szakmában voltam, ahol akkor már öreg voltam. Más normális szakmában vagy a civil életben 30 éves korodban még fiatal vagy. Én konkrétan megtanultam ezt az érzést kezelni. Hozzászoktam ahhoz, hogy igen, az ember elveszít valamit: elveszti a fiatalságát és az üdeségét. [...] És mivel ennek felmértem a jelentőségét, nem búslakodom a ráncaimon, hanem tudomásul veszem azokat, nem búslakodom a kilóimon, hanem küzdök ellene, de mégis tudomásul veszem, nem görcsösen – nem leszek tőle boldogtalan. És ez még mindig tart. Lehet, hogy ha 5 év múlva leülünk, akkor ez meg fog változni, de én nagyon-nagyon vigyázom magamra, hogy ez ne változzon. Ezt azért lehet tudatosan is kezelni, meg lehet dumálnia az embernek úgy magával, hogy azt nem mondom, hogy nem fontos, mert a fiatalság és a szépség, a külső is fontos, de meg lehet dumálni azt, hogy vannak dolgok viszont, amiket meg nyerünk a korral.”

Pataki Ági emlékeztet, hogy erről részletesebben írt a könyvében is. A teljes beszélgetést alább lehet meghallgatni-végignézni.

(Kiemelt kép: YouTube/ZGL Média)