Pásztor Erzsi fel van háborodva: Aki ezt kitalálta, én azt a számra se veszem, erre nincs bocsánat

Pásztor Erzsi eheti interjújában az SZFE szétrombolásáról beszél, de a válása kapcsán azt is említi, mikor változott nagyot a kapcsolata a lányával.

2024. április 20., 06:31

Szerző:

Hadd ajánljuk az ön figyelmébe Pásztor Erzsi friss interjúját, ami a Fix TV Magyarország csatornáján jelent meg a YouTube-on! A 87 éves, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészlegenda rengeteg kollégáját és kolléganőjét említi a Bóta Café beszélgetésében, a legtöbbször talán Gobbi Hildát, többek között annak kapcsán, hogy márciusban Zsurzs Kati vehette át a róla elnevezett életműdíjat.

Pásztor Erzsi említ egy eseményt az interjúban, ami a közelmúltban igencsak felzaklatta. Az idős színészek otthonáról van szó:

„amikor az Ódry Otthont odaajándékozták a Vakok Intézetének. Ez mostanában volt, nem olyan régen. És tanúja voltam, hogy a Gobbi Hilda milyen nagyon kemény munkával szerezte meg a magyar színészeknek. A múlt rendszerben sem volt könnyű egy ilyen adomány az állam részéről! Azt a Hilda járta ki!”

Pásztor Erzsi elmeséli, hogy Gobbi Hilda mennyi mindent el tudott intézni, menni kapcsolata volt, de a beszélgetésben később újra szóba kerül ez a téma.

„Fáj, hogy elvették a színészotthonokat, nagyon fáj. [...] Nem azzal van baj, hogy odaadták a vakoknak, hanem az, hogy ez le van sajnálva. Majd kihal az az egy-két ember, aki még ott bennmaradt, aztán vége, majd csak vakok lesznek ott. […] Itt nem erről van szó, hogy ne az övék legyen. Bárkié lett volna, azt én sérelmezném”

– mondja a Janka néni szerepéről a Szomszédokból is ismert színésznő.

Pásztor Erzsi a második házasságáról is sokat mesél az interjúban, ami Holl István alkoholbetegsége miatt ment tönkre. A színésznő azt mondja, azóta is messzire elkerüli a részeg embereket, valamint azt szintén említi, hogy a lánya akkor, 11 éves korában igazán megneheztelt rá, mert úgy érzékelte, hogy az édesanyja volt az, aki elhagyta az édesapját. A kapcsolatuk jóval később rendeződött, amikor Pásztor Erzsi lánya maga is elvált.

Az interjúban rengetegszer szóba került a Színház- és Filmművészeti Egyetem is, ami ugye főiskola volt annak idején, amikor Pásztor Erzsi járt oda Szinetár Miklós osztályába. Élete legszebb időszakaként beszél arról a periódusról:

„én imádtam a Főiskolát. Olyannyira szerettem, hogy még a mai napig is, ha kocsival elmegyek a Vas utcában, akkor bedobok egy csókot. Nekem a Főiskolán amikor az Olti átadta a diplomámat, én ráborultam a kezére és ordítva sírtam, mintha csak éreztem volna, hogy vége a jó életnek.”

Pásztor Erzsi azt mondja, hogy a pályáján mindig mindenért meg kellett küzdenie és folyton újra kellett kezdenie, de hozzáteszi azt is, hogy ami a Színművészetivel történt, azt megbocsáthatatlannak tartja:

„én azt nem tudom megbocsájtani. És akkor megsértődtek ugye, hogy én nem… aki ezt kitalálta – tudjuk, hogy ki –, én azt a számra se veszem. [...] Szétrombolták, szétdúlták ezt a Főiskolát. Erre nincs bocsánat.”

Alább lehet megtekinteni a teljes interjút.

(Kiemelt kép: YouTube/FIXTV Hungary)