Pásztor Erzsi életét is megkeseríti a kánikula: Azt hittem, elvisz a mentő

Pásztor Erzsi elárulta, mit tesz, hogy sikerüljön átvészelni a kánikula időszakát, ami csak most kezdődött, de ki tudja, meddig tart majd még!

2024. június 20., 09:45

Szerző:

Pásztor Erzsi 87 éves, és mint az idősebbek számára általában, neki is terhes, sőt, akár veszélyes is lehet a kánikula időszaka. Arról beszélt a Bors című lapnak, hogy hogyan vészeli át az idei első nagy, nyári meleget.

Pásztor Erzsi most örül, hogy korán kelő típus

Egy színész ugye tipikusan este 7-től 10-ig színpadon van, úgyhogy a pacsirta alkat nem kifejezetten kedvező a számukra, de Pásztor Erzsi a kánikula idején örül, hogy korán szokott ébredni.

„Nem bírom a kánikulát. Hajnalban voltam a fodrásznál, kilenckor már itthon voltam. Nagyon korán kelő vagyok, ezekben az időkben ez pedig kifejezetten a hasznomra válik. Nem okoz gondot reggel hatkor a piacra indulni”

– meséli Pásztor Erzsi, aki hozzáteszi, hogy nap közben, ha teheti, ki sem mozdul a légkondicionált lakásból.

„Én is klímát használok. Az elmúlt években olyan elviselhetetlen lett a hőség, hogy szerintem egyáltalán nem számít már luxusnak a légkondi

– teszi hozzá a színésznő, aki pont nemrég beszélt arról, hogy egy panellakásban él, ennél többet nem tudna megengedni magának. (Lásd alább!)

Pásztor Erzsi már előre tart a nyártól

Amilyen hideg tud lenni télen a színházakban, hiszen a nagy tereket nem könnyű kifűteni, olyan kellemetlenné tud válni mostanra Pásztor Erzsi szerint a meleg. Mint mondja, a nyáron is fog dolgozni, és előre tart tőle:

„Idén az utolsó fellépésem két hete volt vasárnap, végig ment a klíma, de azt hittem, az előadás végére elvisz a mentő. Nem lehet kibírni. A nézőknek sem könnyű, tele volt a színház. Tartok is a nyártól, ugyanis négy szabadtéri előadásom lesz augusztus végéig bezárólag.”

Pásztor Erzsi hozzáteszi, persze mindent megtesznek majd, hogy a nyári előadások sem legyenek túl megterhelőek a szervezetére nézve, így például (természetesen légkondicionált) autóval viszik majd őt a fellépés helyszínére.

Pásztor Erzsi a panelban is alig tudja fizetni a rezsit

És akkor álljon itt még Pásztor Erzsi nyilatkozata, amiben a lakhatási körülményeiről beszél. Amikor a nyugalmas nyugdíjas évekről kapott kérdést az alábbi videóban, így reagált a felvetésre:

„Hát attól nagyon messze vagyok. Ha én nem dolgoznék – én nem a visegrádi várban lakom, hanem egy panelban –, akkor nem tudnám a rezsimet kifizetni. Ha nem dolgoznék. Dehát nem panaszkodom, mert dolgozom és ott vagyok. De az anyagi helyzet borzalmasan meghatározza [az életemet], most különösen. Ha szükségem van orvosra, ugye nincs. Nem találok egyszerűen. Elmehetek a magánorvoshoz – hát egyszer elmegyek, mondjuk kétszer. De nem biztos, hogy harmadszor már el tudok menni. Utálok panaszkodni, de ez a színtiszta igazság.”

Íme az adásrészlet a VIASAT3 Ki vele! című műsorából.

(Kiemelt kép: YouTube/VIASAT3)