Pásztor Erzsi ettől háborodik fel a legjobban a fiatal színészek kapcsán: Szétdurranok!

Pásztor Erzsi egy friss interjúban arról beszél, mi az, amihez a fiatal színészek teljesen máshogy állnak hozzá, mint ő.

2024. május 19., 07:43

Szerző:

Pásztor Erzsi is szerepelt A nő háromszor című műsor eheti adásában az ATV-n többek között Bíró Ica mellett. A 87 éves színésznő egy remek példával érzékeltette, hozzá képest mennyiben mások már a mai fiatal színészek.

Pásztor Erzsi is mondja, de nem ott, nem akkor

A péntek este adásba került műsorban Pásztor Erzsi így fogalmazott a színészet íratlan szabály:

„a fiatal színészek nagyon szeretik használni azt, hogy »na nem«! »Ezt velem nem fogják megcsinálni!« Ezt tanultam meg, hogy na ezt én nem: én otthon mondom. Szétdurranok és mondom a magamét, de NEM OTT!”

Pásztor Erzsi azt mondja, ő elsajátította a színészet íratlan szabályait is. Itt találja a műsor előzetesét.

Pásztor Erzsi igazságtalannak tartja ezt a pályát, mégis imádja

Érdemes a fentieket összevetni mindazzal, amit Pásztor Erzsi egy hónappal ezelőtt a Fix TV Magyarország csatornáján mondott a YouTube-on a Bóta Café beszélgetésében. Ebben többször is említi, mennyire sokat jelentettek neki a főiskolai évek, ahol Pásztor Erzsi az akkor még igen fiatal Szinetár Miklós osztályába járt. Élete legszebb időszakaként beszél arról a periódusról:

„én imádtam a Főiskolát. Olyannyira szerettem, hogy még a mai napig is, ha kocsival elmegyek a Vas utcában, akkor bedobok egy csókot. Nekem a Főiskolán amikor az Olti átadta a diplomámat, én ráborultam a kezére és ordítva sírtam, mintha csak éreztem volna, hogy vége a jó életnek.”

Pásztor Erzsi azt mondja, hogy a pályáján mindig mindenért meg kellett küzdenie és folyton újra kellett kezdenie, de hozzáteszi azt is, hogy ami a Színművészetivel történt, azt megbocsáthatatlannak tartja:

„én azt nem tudom megbocsájtani. És akkor megsértődtek ugye, hogy én nem… aki ezt kitalálta – tudjuk, hogy ki –, én azt a számra se veszem. [...] Szétrombolták, szétdúlták ezt a Főiskolát. Erre nincs bocsánat.”

Pásztor Erzsi említ egy eseményt az interjúban, ami a közelmúltban igencsak felzaklatta. Az idős színészek otthonáról van szó:

„amikor az Ódry Otthont odaajándékozták a Vakok Intézetének. Ez mostanában volt, nem olyan régen. És tanúja voltam, hogy a Gobbi Hilda milyen nagyon kemény munkával szerezte meg a magyar színészeknek. A múlt rendszerben sem volt könnyű egy ilyen adomány az állam részéről! Azt a Hilda járta ki!”

A Szomszédok Janka nénijeként is ismert színésznő azt is elmeséli az alább visszanézhető interjúban, hogy Gobbi Hilda mennyi mindent el tudott intézni, mennyi kapcsolata volt. A színészotthonhoz visszakanyarodva aztán így fogalmaz:

„Fáj, hogy elvették a színészotthonokat, nagyon fáj. [...] Nem azzal van baj, hogy odaadták a vakoknak, hanem az, hogy ez le van sajnálva. Majd kihal az az egy-két ember, aki még ott bennmaradt, aztán vége, majd csak vakok lesznek ott. […] Itt nem erről van szó, hogy ne az övék legyen. Bárkié lett volna, azt én sérelmezném.”

Ha még nem látta az alábbi interjút, nézze-hallgassa meg most!

(Kiemelt kép: YouTube/ATV Magyarország)