Itt a második elfogatóparancs a TV2 sztárja ellen: a sikkasztás után most új vádat tettek közzé

Másfél hónapon belül már másodszor kerül fel a police.hu-ra elfogatóparancs a TV2-n futó Kőgazdag fiatalok sztárja ellen.

2023. november 22., 09:44

Szerző:

Saját jogán is kezd sztárrá válni a TV2 műsorából megismert Hopka László. 43 éves férfi Papaszíta becenéven ismertebb, és ő a Kőgazdag fiatalok egyik főszereplőjének, PSG Oglinak a testőre. Ismertségéhez-hírhedtségéhez hozzájárul, hogy lassan a police.hu-n is ugyanolyan gyakran szerepel, mint a TV2-ben.

Októberben sikkasztás miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot, arra a vádra Papaszíta a következőket reagálta:

„srácok, elmondjuk frankón, hogy arról volt itt szó, hogy volt egy lakcímváltozásom 3 évvel ezelőtt, és akkor volt egy pénzbírságom. Valami közlekedési kihágással, ami 143 ezer forintra emelkedett. Ezt reggel rögtön beutaltuk a rendőrségre, és visszaigazoltan, vissza is vették a körözést, tehát nem vagyok körözés alatt. Nincsen semmi probléma. Megkérdeztük az eljáró tisztet, hogy miért sikkasztásnak nevezik: az volt a válasza, azért, mert az államkasszából a pénzt elvettem, tehát nem fizettem be.”

Hopka László ellen most másfél hónap elteltével megint körözés van érvényben a police.hu szerint, ezúttal a vád kapcsolati erőszak. Ezt a vétséget a Btk. szerint, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az követi el, aki gyermekének szülője, továbbá az elkövetéskor vagy korábban vele közös háztartásban vagy egy lakásban élő hozzátartozója, volt házastársa, volt élettársa, gondnoka, gondnokoltja, gyámja vagy gyámoltja sérelmére rendszeresen

„a) az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást tanúsít,
b) a közös gazdálkodás körébe vagy közös vagyonba tartozó anyagi javakat von el és ezzel a sértettet súlyos nélkülözésnek tesz ki”.

Hopka László egyébként úgy tűnik, nem bujkál: 22 órával ezelőtt például PSG Ogli Instasztorijában tűnt fel, 4 napja pedig együtt fociztak Dancsó Péterrel hármasban.

(Kiemelt kép: PSG Ogli Instagramja)