Árpa Attila vallomása a drogbotrányról: Nem félek. Ha mégis történne velem valami, legalább tudni fogjátok, hogy miért

Árpa Attila a közösségi oldalán szólalt meg. 

2023. november 16., 11:37

Szerző:

Másodfokon ítélet született Árpa Attila drogügyében. A színész budapesti otthonát 2019-ben lepték el a rendőrök, amikor a barátaival kártyázott, ekkor kezdődött az egész botrány. 

A Blikk azt írja, hogy a Fővárosi Ítélőtábla 2023. november 14. napján kihirdetett, jogerős, másodfokú ítéletével az ismert médiaszemélyiséget és két művésztársát bűnösnek mondta ki társtettesként, forgalmazással elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében. Árpa Attilát 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, míg két társát 1 év 6 hónap, illetve 1 év börtön fokozatú, egyikük esetében 2 év, a másikuknál 1 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, egyben rendelkezett az előzetes bírói mentesítésükről. A másodfokú bíróság az ügyben kábítószer-kereskedőként elítélt I. rendű terhelt elsőfokú ítéletét helyben hagyta.

Most a lap azt írja, hogy a  színész-producer a közösségi oldalán is megszólalt az üggyel kapcsolatban: 

„Jó hírem van, boldog nap ez a mai. 5 év után végre lezárult ez a nevetséges ügy. A másodfokú ítélet alapján NEM leszek büntetett előéletű, továbbra sincs priuszom, és a pénzbírságot is elengedték. Persze a BRFK-nak k*rva fontos volt, hogy ezt a hírt másképp fogalmazza, és ezzel tisztára mossa magát és a rámfordított adófizetők pénzét, de sz*rok most már rá. A tény marad: soha nem találtak nálam kábítószert, soha nem kereskedtem vele, és az ügyvédem szívesen nyilatkozik, ha a jogi részletekre kíváncsi valaki. Én ezt az ügyet legközelebb a hamarosan induló PODCASTOMBAN fogom kivesézni, méghozzá egészen alaposan. Főleg az ügy főnyomozója és az ő egészen érdekesen alakuló karrierje lesz a főtéma. Valamint az a rengeteg törvénysértés, amit a nyomozóhatóságok elkövettek. Mert arról persze ők egy szót sem ejtettek. Nem. Nem félek. Ha mostanában mégis történne velem valami, legalább tudni fogjátok, hogy miért. A lényeg, hogy vége”

– írta Árpa Attila. 

A 168.hu korábban beszámolt róla, hogy a színész idén nyáron úgy nyilatkozott a Tényeknek, hogy „igazságtalan, ami vele történik”. Akkor elmondta, hogy kereskedni soha nem kereskedett kábítószerrel, így erről nem is lehet bizonyíték. Árpa Attila akkor úgy gondolta, hogy ebben az ügyben személyes indíték van:

„biztos vagyok benne, hogy itt a háttérben valami személyes indíték van. Ez lehet egy karrierista ügyész, aki meglátta a lehetőséget, amikor az én nevem a térképre került, de leginkább azt gondolom, hogy az ügy főnyomozója, aki az akkori élettársamnak osztálytársa volt. És akik olyan szinten rosszban voltak, hogy miatta nem ment el például az érettségi vacsorára az akkori élettársam. Tanúk vannak rá és bizonyítékok, hogy ez a hölgy, az ügy főnyomozója szekálta az akkori élettársamat.”

(Kiemelt kép: Árpa Attila Instagramja)