A Neoton Família gitárosa rákgyanú miatt bőrátültetésre szorult: ártalmatlannak tűnő balesettel kezdődött

Baracs János, a Neoton Família basszusgitárosa elmesélte, mi vezetett a bőrátültetéshez.

2023. július 13., 08:32

Szerző:

Két koncertet is kihagy most Baracs János, a Neoton Família basszusgitárosa. A zenészt ezzel kapcsolatban a Blikk című lap kereste meg, és mint kiderült, igen komoly műtétet kellett végrehajtani a legendás együttes tagjánál.

Pedig amikor az egész történet elkezdődött, ennyire azért nem tűnt komolynak a dolog: autószerelés közben felvágta a kézfejét, amit össze kellett varrni. Ezek után jött azonban a még nagyobb ijedtség:

„sajnos túl sokáig a kezemben maradtak a varratok, és miután kiszedték, különös puklik nőttek a seb helyén. Tartottunk tőle, hogy rosszindulatú daganatról van szó, netán elrákosodhatnak a kinövések, ezért a műtét mellett döntöttünk.”

Az operáció szerencsére jól sikerült, de utána be kellett gipszelni a gitáros kezét:

„leszedték a kinövéseket, a helyükre átültetett bőrt kaptam: az alkaromról egy háromcentis területet leválasztottak, majd áthelyezték a kézfejemre. Nem tartott sokáig a beavatkozás, reggel bementem a kórházba, és este itthon is voltam. A biztonság kedvéért kaptam egy gipszet a kezemre, amit tíz napig hordanom kell.”

Az interjúban Baracs János azt is említi, hogy volt már egy hasonló tapasztalata, miközben együttestársa, Végvári Ádám tegnapelőtt a fiatal előadók által készített Neoton-feldolgozásokon szörnyülködött.

(A fent kiemelt, 2009-es képen Baracs János Csepregi Éva mellett látható. Fotó: Schumy Csaba – dfp.hu)