Megrendítő hírek érkeztek Michael Schumacher állapotáról

A Ferrari F1-es csapatának korábbi főnöke, Jean Todt meglátogatta Michael Schumachert otthonában.

2021. november 8., 05:07

Szerző:

Michael Schumacher 8 évvel ezelőtt szenvedett szörnyű síbalesetet a francia Alpokban. Az egykori Forma–1-es pilóta a végzetes napon síelés közben letért a piros pályáról, amikor is léce egy kődarabnak ütközött, amitől a sportoló elveszítette az egyensúlyát, néhány méter csúszás után a feje egy másik sziklának csapódott. Az ütés olyan hatalmas volt, hogy még a sisakja is megrepedt. A mentősök és az orvosok minden igyekezete ellenére a pilóta agya súlyos és vélhetően maradandó károsodást szenvedett.

Schumacher két agyműtéten is átesett, 170 napig tartották mesterséges kómában, majd hosszú rehabilitáció várt rá. Jelenleg a Genfi-tó partjánál lévő otthonában ápolják. Pontos állapotáról azonban nem sokat lehet tudni, a család mindent megtesz azért, hogy az egykori pilóta méltóságát megőrizzék, illetve, hogy a lehető legnagyobb nyugalomban élhesse mindennapjait. Még a nemrégiben a Netflixen megjelent dokumentumfilm, amely a sportoló életét mutatja be, sem árul el semmit jelenlegi állapotáról.

Pont ezért csak nagy ritkán lehet hallani Schumacher állapota felől, és akkor is nagyon keveset. Ezúttal a Ferrari F1-es csapatának korábbi főnöke, Jean Todt látogatta meg a pilótát otthonában – derült ki a DailyMailnek adott interjújából.

„Meg tudom érteni, hogy a családja és a barátai védik őt, mert békén kellene hagynunk. Michael harcol, küzd, és csak reménykedhetünk abban, hogy javulni fog az állapota. Örülök, hogy fia, Mick a Forma-1-ben van. Jól teljesít. Lehetne versenyképesebb autója is, de örülök, hogy megvan benne a szenvedély. És örülök, hogy Gina-Maria is megtalálta a szenvedélyét a lovakban”

– meséli Jean Todt, aki az elmúlt években is rendszersen látogatta barátját.

„Corinna pedig, ahogy a dokumentumfilmben is látható, csodás feleség. Az, ahogy beszél Michaelről, és amit tesz érte, csoda. Igen, elég sokáig ott vagyok. Ha ott van Corinna, együtt vacsorázunk. Ha nem, Michaellel töltöm az időt, de…”

– a férfi itt elharapja a mondatot. Az újságíró ezek után azt a kérdést teszi fel neki, hogy Schumacher felismeri-e őt, egykori főnökét, akivel anno sikerre vitték a Ferrari csapatát. Válasz helyett Todt erre egy sokat sejtető vállrándítással és mosollyal reagált. Vélhetően ennél már tényleg nem mondhat többet.

(Kiemelt kép: Fred DUFOUR / AFP)