Friss hír Michael Schumacher állapotáról, barátja nyilatkozott

Ő ismeri legjobban a balesetet szenvedett autóversenyző állapotát.

2021. szeptember 6., 10:00

Szerző:

Michael Schumacher állapota lassan, de biztosan javul. Ezt állítja Jean Todt, a Nemzetközi Autómobil Szövetség, a FIA elnöke, aki rendszeresen látogatja a legendás autóversenyzőt.

A FIA vezetője jó kapcsolatot ápol Schumacher családjával. Mivel a feleség, Corinna Schumacher bizalmát is élvezi, így Jean Todt rendelkezik a legtöbb információval a hétszeres világbajnok állapotáról.

A Formula 1 első német világbajnoka 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben súlyos balesetet szenvedett, egy sziklára esett. Azóta a családja ápolja az 52 éves pilótát, egészségi állapotáról csupán találgatnak.

Jean Todt most a német Bildnek szólalt meg, így fogalmazott Schumacher állapotáról:

„Sok időt töltöttünk együtt a feleségével, Corinnával, amióta Michael 2013. december 29-én balesetet szenvedett. Nagyszerű nő, nagyszerűen vezeti a családot is. Erre nem lehetett felkészülni, de kiválóan viseli a terheket azóta is. Bízom benne és ő bízik bennem. Az orvosok munkája és Corinna odaadása is kellett, hogy Michael túlélje a katasztrófát.”


A napokban dokumentumfilmet mutat be a Netflix minden idők egyik legsikeresebb Formula 1 pilótájáról. A  filmet nagy várakozás övezi, annál is inkább, mert megszólal benne a feleség, Corinna Schumacher, valamint gyermekei, Gina Maria és Mick, akiből szintén Formula 1-es versenyző lett. A Schumacher című dokumentumfilm az egyetlen, amelyet a család, illetve a korábbi pilóta jelenlegi menedzsere, Sabine Lehm támogatott. Sabine Lehm megfogalmazása szerint ez a film a család ajándéka a szerettet férjnek és apának. Ugyanakkor nem fog szerepelni a filmben Willi Weber, aki annak idején Schumacher menedzsere volt, így ő most egy könyvet jelentet meg augusztus 27-én „Benzin van a vérében” címmel.

Részletet a filmből ITT tekintheti meg.

(Kiemelt kép: Corinna Schumacher Instagram-oldala)