Ezért élhette túl Michael Schumacher a síbalesetet

A Ferrari csapat volt főnöke nyilatkozott.

2021. augusztus 12., 10:30

Szerző:

Michael Schumacher autóversenyző 2013 decemberében szenvedett igen súlyos síbalesetet, és azóta nyilvánosan nem mutatkozott, a családja nem oszt meg részleteket az állapotáról azon túlmenően, hogy huzamosabb ideig kómában volt, majd felébredt, és azóta Svájcban lábadozik. Bemutatás előtt áll egy dokumentumfilm a Formula-1 világklasszisáról, amely a család jóváhagyásával mutatja majd be az autóversenyző életét, ezért van, hogy az utóbbi időben a szokásosnál is több figyelmet kapnak Schumacherék.

A Bild című német lap Jean Todttal készített róluk interjút. Todt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, illetve korábban ő volt a Scuderia Ferrari Formula–1-es csapat vezetője, így közelebbről ismeri a Schumacher családot, amelynek a mai napig több autóversenyző tagja van. Todt azt mondja, a 2013-as síbalesetben Michael Schumacher súlyos fejsérüléseket szenvedett, és két dolognak köszönheti, hogy túlélte az incidenst: egyrészt természetesen az orvosoknak, másrészt pedig a fenti képen látható felesége, Corinna kitartásának és odaadásának.

„Nagyon sok időt töltöttem Corinnával, amióta Michaelnek a súlyos síbalesete volt 2013. december 29-én. Ő egy nagyszerű nő és ő irányítja a családot. De erre nem számított. Hirtelen történt és nem volt más választása. De nagyon jól csinálja. Megbízom benne és ő is bennem. [...] Az orvosok munkájának és Corinna együttműködésének köszönhetően, mert Corinna annyira akarta, hogy [a férje] túlélje ezt, túl is élte – de következményekkel. És most ezekkel a következményekkel folyik a küzdelem. Reméljük, hogy a dolgok lassan, de biztosan javulni fognak”

– többek között ezt nyilatkozta Jean Todt.

(Kiemelt kép: Michael Schumacher hivatalos Instagramja)