Fontos dolgokat árult el Michael Schumacher állapotáról a Ferrari főnöke

Piero Ferrari arra emlékeztetett, hogy a Forma-1 legendájáról nem szabad úgy beszélni, mintha meghalt volna.

2021. október 4., 10:45

Szerző:

Szeptemberben mutatta be a Netflix azt a dokumentumfilmet, amely a család közreműködésével készült Michael Schumacherről. A most 52 éves autóversenyző 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, ami után egy ideig kómában volt. Állapotáról azóta sem lehet sok részletet tudni, és a család a Schumacher című dokumentumfilmben sem árult el különösebben sokat erről a kérdésről.

A feleség, Corinna Schumacher mindenesetre így fogalmaz a film beharangozójában, amelyről itt írtunk részletesebben:

„úgy gondolom, hogy mentálisan roppant erős ő, ez egyszerűen benne van. Extrém erős. Máig minden nap megmutatja nekem, hogy milyen erős.”

Most a La Gazzetta című olasz lap szólaltatta meg Piero Ferrarit a témáról a dokumentumfilm kapcsán. Piero Ferrari a családról elnevezett autómárka alapítójának második fia és a cég egyik jelenlegi kulcsembere, aki, mint mondja korábban jól ismerte az ő csapatukban versenyző Schumachert, egyszer például az otthonában vendégül látta egy borozásra. Ő azt mondja, a legendás autóversenyző jelenleg nem képes kommunikálni:

„volt szerencsém Schumachert az otthonomban vendégül látni és meginni vele együtt egy üveg vörösbort: igazán élvezte az ilyen intim és nyugodt pillanatokat. Egyszerű, világos, precíz ember volt, egyenes személyiséggel. Sajnálom, hogy manapság úgy beszélünk róla, mintha meghalt volna: nem halt meg, köztünk van, csak nem képes kommunikálni. A fia, Mick? A saját útját járja, egy olyan, általunk támogatott teamben van, amely úgy döntött, hogy 2021-ben nem fog költeni, és amely egy olyan autót használ, amely már 2020-ban sem volt jó.”

És ha már Piero Ferrari említi a szintén autóversenyző Mick Schumachert, kattintson ide a cikkünkért, amelyben arról írunk, hogy ő is az édesapjával való kommunikációról beszélt nemrég.

„Apa és én, mi most már máshogy értenénk meg egymást, mert ugyanazon a nyelven beszélünk: a motorsport nyelvén. Most sokkal több közös témánk lenne”

– mondta Mick Schumacher édesapjáról.

(Kiemelt kép: Michael Schumacher hivatalos Instagramja)