Mariah Carey-t beperelték - Koppintotta az ismert karácsonyi dalát?

Mariah Carey ellen szerzői jogsértés miatt indítottak pert.

2022. június 4., 11:01

Szerző:

Nincs ember, aki ne hallotta volna Mariah Carey All I Want For Christmas Is You című dalát legalább egyszer élete során. Most azonban bajba került az énekesnő, mert állítólag egy Andy Stone és a Vince Vance & the Valiants country-popegyüttes azonos című dalának jogait megsértette. 

Az Index azt írja, hogy a panasz szerint Stone 1989-ben rögzítette az All I Want For Christmas Is You című dalát a Vince Vance & the Valiants nevű bandájával. Ez öt évvel azelőtt volt, hogy a világhírű énekesnő dala megjelent. Stone dala 1993-ban nagy népszerűségnek örvendett, még a a Billboard Music Charts listájára is felkerült.

Mariah Carey évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvend, különösen az ünnepek környékén. Az USA-ban Lousiana keleti körzetének kerületi bíróságához nyújtották be a panaszt, ezek szerint pedig az énekesnő és az írótársa, Walter Afanasieff kihasználta a másik dal népszerűségét és egyedi stílusát, ezzel pedig zavart keltettek a két dal asszociációját illetően.

A panaszból kiderül, hogy a felek nem tudtak megállapodni az All I Want For Christmas Is You cím használatával kapcsolatban és Carey, valamint a társa nem teljesítették Stone kérelmét, aki ez miatt döntött úgy, hogy jogi útra tereli az ügyet. A férfi  szerzői jogok megsértése, jogalap nélküli gazdagodás és jogtalan eltulajdonítás miatt indított peres eljárást.

Íme, a dalok:

Ezeket se hagyja ki!

Johnny Depp nagy bejelentést tett

Videó - Solti Ádám felesége: Már nem lesz válás belőle

VV Krisztián a börtöntől retteghetett: újabb részletek derültek ki a halálával kapcsolatban

 (Kiemelt kép: Mariah Carey Instagramja)