Mácsai Pál megdöbbentő nyilatkozatot tett a visszalépéséről: Ha a saját életemmel akarok valamit még kezdeni...

Mácsai Pál nem pályázik újra az Örkény Színház igazgatói posztjára, mert, mint mondja, más tervei vannak még az életben.

2023. november 19., 06:13

Szerző:

Mácsai Pál volt a legutóbbi vendég Rónai Egon és az ATV interjúsorozatában, amelynek a címe Húzós. A 62 éves színészt sokan az Örkény Színház igazgatójaként is ismerik: már 2001 óta vezeti az intézményt, ami 2004-ig Madách Kamara volt, és 2004-ben vált önálló színházzá.

Nos, nemrég derült ki, hogy Mácsai Pál nem fog pályázni az igazgatói posztra a következő, 2025-ben kezdődő ciklusra, helyette más vezetője lesz az Örkénynek. Hogy ki, arról egyelőre csak találgatások vannak, mindenesetre Mácsai Pál a következőket mondja az alább megtekinthető interjúban a témáról:

„nagyon helyes, ha nem én vezetem tovább a színházat akkor, ha rá tudom bízni az utódomra jó lélekkel és meggyőződéssel. Amikor az a ciklus lejár, amelyre most nem pályázok, hajszál híján hetven leszek. Ha a saját életemmel akarok valamit még kezdeni, azon kívül, hogy az Örkény Színházat vezetem, ami egy napi praxis, ha bármilyen tervem van, azt most kell elkezdenem. [...] Egyáltalán nem akarom magam elásni, én ezt egy újrakezdésnek élem meg. Nem a nyugdíjas éveim pengetésére készülök, hanem arra, hogy felgyorsulok, és sokkal több mindent tudok csinálni. A nagyobbik fiam már felnőtt, a kisebbik pedig 13 éves. Ő egyszerre könnyebbült meg és ijedt meg, hogyan kell innentől rám gondolni.”

Alább lehet megnézni a teljes beszélgetést.

(Kiemelt kép: YouTube/ATV Magyarország)