Alföldi Róbert posztolt Vidnyánszky Attila lemondásáról: Felénk az elég ritka, hogy valaki felelősséget vállal

Emlékezetes, hogy Vidnyánszky Attila előtt Alföldi Róbert volt a Nemzeti Színház igazgatója.

2023. november 14., 07:55

Szerző:

Alföldi Róbert 2007-től 2012-ig volt a Nemzeti Színház élén, és bár az első ötéves ciklus után újra pályázott a posztra, az első Fidesz-kormány helyette Vidnyánszky Attilát tette meg igazgatónak. Vidnyánszkyt éppen idén választották újra a harmadik ötéves ciklusára, így elvileg 2028-ig ő marad a Nemzeti Színház vezetője, de a hétvégén történt baleset következtében az igazgató lemondott. Lemondására Csák János kulturális és innovációs miniszter a következőkkel reagált az MTI szerint:

„a miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel. Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait.”

A Vidnyánszky által rendezett Rómeó és Júlia című előadás alatt a színfalak mögött két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó hatalmasat zuhant és kórházba került. Bizonyos pletykák szerint balesetveszélyes lehetett az előadás díszlete.

Nos, Alföldi Róbert a fentiekkel kapcsolatosan egy hosszabb posztot jelentetett meg a Facebookon, a következőket írva:

„nem az a fontos most, hogy ki mikor mondott le – nota bene felénk az elég ritka, hogy valaki valóban felelősséget vállal –, nem az a fontos, hogy ki fogadta el, vagy sem, nem a szimpátiák vagy egyebek a fontosak a Nemzeti Színházban történt szörnyű balesettel kapcsolatban. Egyetlen dolog fontos! Hogy a két kollégánk minél hamarabb és teljesen gyógyuljon és épüljön fel! És amíg ez megtörténik, addig minden segítséget – anyagit is! – megkapjanak. EZ MOST A FONTOS! Kedves Kollégák, sok erőt és mielőbbi teljes gyógyulást! Most van az a pillanat, amikor az egész szakma, mindentől függetlenül veletek van és rátok gondol. Gyógyuljatok!”

Alább lehet megnézni a teljes posztot.

(Kiemelt kép: Alföldi Róbert Facebookja)