Alföldi Róbert csak felnőttként találkozott először édesapjával, a most elhunyt Alföldi Alberttel

Elhunyt Alföldi Albert politikus, Alföldi Róbert színész-rendező édesapja.

2023. november 11., 06:11

Szerző:

Pénteken délután jött a hír, hogy elhunyt Alföldi Róbert édesapja, Alföldi Albert. Az Országgyűlés honlapja a következőket írja róla:

„életének 84. évében elhunyt Alföldi Albert az MSZP volt képviselője. 1994-től 2010-ig volt az Országgyűlés tagja. A Kulturális és sajtóbizottság, az Ifjúsági és sportbizottság valamint az Oktatási és tudományos bizottság munkájában vett részt.”

Alföldi Róbert nem az édesapjával nőtt fel: a színész-rendezőt és öccsét az édesanya és a nagymama nevelte. Alföldi Róbert már felnőtt, 26 (vagy más források szerint 28) éves volt, amikor először találkozott édesapjával, akinek révén három féltestvére van.

Alföldi Róbert nem beszélt sokszor Alföldi Albertről, 2013-ban keltett szenzációt azzal, hogy elárulta, hogy csak felnőttként találkozott először saját édesapjával. Erről az X-Faktor élő adásában beszélt, hozzátéve, hogy ezt egy olyan meghatározó élménynek tartja, amit szerinte mindenképpen át kell élni az életben.

Alföldi Albert 2014-ben a következőket mondta híressé vált fiáról a Best magazinban:

„nem titok, hogy Robi házasságon kívül született. Persze mindig is tudtunk a létezéséről, végül Aliz lányom döntött úgy, hogy felkeresi. Hagyott neki egy üzenetet a színházban, aminek Robi elképesztően örült. Ennek köszönhetően jött össze később a család. Az első beszélgetésünknek az volt a lényege, hogy mindenkinek megvolt a maga oka arra, hogy ez a dolog így alakult. Éppen ezért egy megveszekedett szót sem szóltunk – sem akkor, sem azóta – a történet előzményeiről. Boldog vagyok, hogy Robi megszületett, ennek így kellett lennie. Nem is történhetett volna másképp. Természetesen apának hív, de nem is tudnánk letagadni egymást. Ugyanolyan a hangunk, a gesztusaink, a munkabírásunk, az akaratosságunk.”

A fenti idézetet a 24.hu örökítette meg annak idején.

(Kiemelt kép: az Országgyűlés honlapja)