Rudolf Péter: „felmerült bennem, hogy menekülőre fogom”

Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója megdöbbentő nyilatkozatot tett saját, és intézménye helyzetéről.

2022. szeptember 18., 16:37

Szerző:

Itt az új színházi szezon, és ennek kapcsán Rudolf Péter interjút adott a Blikk című lapnak. A következő évad minden korábbinál nehezebbnek ígérkezik, talán még azoknál az évadoknál is, amikor a covid miatt ki se lehetett nyitni az intézményeket.

A Vígszínház igazgatója sem bagatellizálja el a nehézségeket, hanem a következőképpen tekint vissza az eddigi nehézségekre onnantól kezdve, hogy Eszenyi Enikőtől botrányos körülmények között átvette a Vígszínház igazgatását:

„kifogtam egy abszurd időszakot. Egy ideig pszichológusnak éreztem magam, aztán virológusnak, most lassan brókernek. Hazudnék, ha azt állítanám nem jutott eszembe menekülőre fogni, de ezek csupán pillanatok voltak. A holtpontokon mindig átlökött valami.”

Az új évadra pedig aggodalommal tekint:

„a legnagyobb nehézség, hogy még nem tudjuk pontosan mekkora a baj. »Többfrontos támadással« nézünk szembe. Persze mi mindannyian, egyénenként, a szakma, az ország. Még az is nehéz döntés, hogy milyen hosszú távra kössünk energetikai szerződéseket. Több száz millióval lesz nagyobb a rezsink, de még okoskodunk, hogyan jöjjünk ki ebből a legjobban. Az infláció, a Katások helyzetének változása és a nézői hajlandóság kiszámíthatatlanná teszi az életünket.”

Az interjúban Rudolf Péter a fentiek mellett arról is beszél, hogy az energiafogyasztást csökkentő csomagon dolgoznak, hogy a több száz millióval megemelkedő rezsiből le tudjanak faragni valamennyit.

A Vígszínház elmúlt egy évéből

Előadás közben szenvedett balesetet a Vígszínház sztárja, elvesztette az eszméletét

Eszenyi Enikő 135 ezer forinton veszett össze Harkányi Endrével, aki most visszatért a Vígszínházba

Lezajlott a Vígszínház belső vizsgálata Wunderlich Józseffel szemben

(Kiemelt kép: dfp.hu – Szabo)