Éleződik a konfliktus: Eszenyit továbbra sem sikerül teljesen eltávolítani a Vígszínházból

Már nem ő az igazgató, de a pénzügyekbe még van beleszólása.

2021. augusztus 23., 07:37

Szerző:

2020 elején pattant ki a botrány a Vígszínházban azzal kapcsolatosan, hogy az igazgatónő, Eszenyi Enikő mérgező légkört teremt és elfogadhatatlan módon viselkedik beosztottjaival. A 60 éves színész-rendező azóta lemondott igazgatói posztjáról és visszatért szülővárosába, Csengerre, de a kapcsolata nem szakadt meg teljesen volt munkahelyével.

Eszenyi ugyanis továbbra is benne van két olyan alapítvány kuratóriumában, amely összesen 500 millió forint támogatás felhasználásáról dönt, így továbbra is beleszólása van a Vígszínház pénzügyeibe. Szeptemberben kezdődik az új színházi évad, így egyre éleződik a konfliktus amiatt, hogy a volt igazgatónő a kuratóriumi tagságáról nem mond le, holott egyébként már több, mint egy éve távozott egykori munkahelyéről.

A Blikknek a Vígszínház gazdasági igazgatója, Mádi Zoltán nyilatkozott az ügyben, többek között ezt:

„sajnos a sokak által remélt változás a kuratóriumok személyi összetételében eddig nem történt meg, de továbbra is bizakodunk az érintettek együttműködésében. [...] Az alapítványok kuratóriumának összetételébe a Vígszínháznak nincs jogi lehetősége beleszólni. Hónapokkal ezelőtt jeleztük, hogy – elegánsan fogalmazva – szerencsésebb lenne, ha a Vígszínházhoz jelenleg is napi szinten kötődő személyek vinnék az alapítványok ügyeit.”

Eszenyi Enikő egyébként a napokban azért szerepelt a hírekben, mert fesztivált szervezett, újra rendez, a haját kékre festette, és több kollégája szerint belsőre is megváltozott.

(Kiemelt kép: dfp.hu)