Krizsán Lili visszatért: új dala az anorexiával való küzdelme legmélyebb időszakában íródott

Krizsán Lili új dala mégsem csak az anorexiáról szól. A címe: Élni akarok.

2022. május 12., 12:25

Szerző:

Krizsán Lilit tavaly a Sztárban sztár leszek! versenyzőjeként ismerte meg a közönség, a fiatal énekesnő azonban az azóta elmúlt időszak jó részét kórházban töltötte, anorexiával küzdve.

Két hónappal ezelőtt így fogalmazott egy meglehetősen kétségbeesett hangvételű helyzetjelentésben:

„a betegség miatt minden téren leépült az életem. Haza kellett költöznöm Siófokra, hiszen még nem tartok ott fizikailag, hogy munkát tudjak vállalni és fent tudjak tartani egy pesti albérletet. Eltűntek a barátaim és elvesztettem a munkám. Rájöttem, hogy bár megannyi ember vett körül, ezek látszatkapcsolatok voltak.”

Most azonban mintha drámai fordulat állt volna be a fentiekhez képest: Krizsán Lili visszatért. Az énekesnőnek megjelent első saját dala Élni akarok címmel, és a fiatal tehetség a Mokka című műsorban is szerepelt az új szerzemény kapcsán.

A következőképpen beszél a dal megírásának folyamatáról:

„a dal a betegségemnek a legmélyebb időszakában készült el, tehát ez nem egy friss dal. Viszont nagyon-nagyon sokszor újrakezdtem, átírtam, még többet adtam bele, hogy tényleg olyan legyen, amilyet szeretnék.”

Krizsán Lili hozzáteszi, hogy nem akart specifikusan az anorexiáról szóló dalt írni, hanem arra törekedett, hogy mindenki a saját életét megnehezítő problémát láthassa bele szerzeményébe:

„igen, reflektál az én betegségemre, amiben benne voltam, és a küzdésre és az élni akarásra, hogy én ebből ki akarok törni. [...] De az volt a fő dolog, hogy ne az én betegségemet azonosítsák a dallal, hanem mindenki bele tudja saját magát képzelni.”

Az alábbi videóban bele lehet hallgatni a dalba, azután kezdődik az interjú Krizsán Lilivel. A teljes klip premierje csütörtök délután 4-kor lesz a YouTube-on.

Olvasson még egy kicsit Krizsán Liliről, van mit!

Megrázó vallomás: a túlélésért küzd a TV2 anorexiás sztárja

Tóth Gabi dalszövegét tetováltatta magára Krizsán Lili

Krizsán Lili kiáll Tóth Gabi mellett: Hazugsággal próbálod beszennyezni a nevét

(Kiemelt kép: Krizsán Lili Instagramja)