Megrázó vallomás: a túlélésért küzd a TV2 anorexiás sztárja

Krizsán Lili 44 kilóra fogyott, kórházban van, őszintén vall az anorexiával vívott küzdelméről.

2022. január 12., 09:40

Szerző:

A Sztárban sztár leszek! 2021-es évadának egyik legemlékezetesebb versenyzője Krizsán Lili volt, akiről nem sokkal a műsor után derült ki, hogy anorexiával küzd, és emiatt kórházba is került. A 21 éves énekesnő annyira súlyosan koplaltatta magát, hogy az életveszély közelébe került, a Sztárban sztár leszek! egyik zsűritagja, Köllő Babett vette rá, hogy kérjen segítséget.

Köllő Babett maga is volt anorexiás, erre utal a Blikknek adott friss nyilatkozatában:

„biztos vagyok benne, hogy Lilkó azért is tudott nekem megnyílni, mert én magam is keresztülmentem ezen. Minden nap beszélünk őszintén erről az egészről.”

Maga Krizsán Lili többek között a következőt mondta állapotáról:

„nem szerettem magam, azt hittem, ha lefogyok, akkor minden rendbe jön és jobb lesz. Először elhagytam a lisztet, a cukrot, majd szépen-lassan minden mást, végül ott tartottam, hogy néha ettem egy kis répát, almát és salátát. Semmi mást. A legrosszabb állapotomban 39 kiló voltam, de kórházba 44 kilósan kerültem nemrég, bár akkor sem voltam jobban...”

Krizsán Lili az Instagramon időnként beszámol állapotáról. A fenti, legfrissebb posztjában a következőket írja, és vallomása egy nagyon fontos üzenettel zárul:

„eltökélten hajtok a céljaim felé, és most ez kell hozzá... Sokszor nehéz, sokszor küzdök magammal, nem alszom... Van, hogy sírok az étel felett, mert tudom, hogy ennem kell, és hatalmas harc néha egy-egy falat, de itt vagyok, kitartok és nem fogom feladni... Meg fogok gyógyulni, és után egy új élet veszi kezdetét, avagy folytatódik onnan, ahol abbahagytam néhány hónappal ezelőtt. Alig várom, hogy újra a mikrofon előtt álljak, azt tegyem, ami a legboldogabbá tesz, és hogy többet ne ez a »butaság« uralja az életem... Ez most egy nagy meccs közöttem és az elmém között azokkal a makacs kis démonokkal odabent. De nyerni fogok, mert ez a cél, és nincs B terv. Ez egy lassú és kemény út, feltárni a múlt történéseit a lelkemben, sok-sok sebet ezzel felszakítva. Fájdalmas tud lenni, de mindent megteszek, hogy sikeresen vegyem az akadályokat, és mielőbb találkozhassak veletek...
Rengeteg üzenet érkezett anyukáktól/apukáktól/kis és nagy gyerekektől... sorstársaktól. Igyekszem nektek válaszolni mielőbb, de addig is...: ne félj segítséget kérni! Ha az elméd azt is mondja, hogy ne csináld, jó ez így... NEM!! Nem jó!! Indulj el az úton! Nem könnyű, de megéri, hidd el!
Inkább legyen néhány nehéz/rossz heted, hónapod, de utána egy szuper, boldog életed, mint hogy ez fordítva alakuljon!”

(Kiemelt kép: Krizsán Lili Instagramja)