Súlyos anorexiával küzd a Sztárban sztár leszek! énekesnője, életveszélyes állapotba került

Már a Sztárban sztár leszek! alatt is drámai volt az énekesnő állapota, mestere, Köllő Babett vette rá, hogy forduljon orvoshoz.

2021. november 30., 10:07

Szerző:

A Sztárban sztár leszek! fiatal versenyzője, Krizsán Lili évek óta küzd az anorexiával, állapota mostanra pedig olyan súlyos lett, hogy az orvosok szerint ha így folytatja, az az életébe is kerülhet.

A 21 éves énekesnő jelenleg 44 kg, testképzavara miatt nem kívánja az ételt, kizárólag salátát képes enni, és abból is csak nagyon keveset. Emiatt a szervezete rendkívül legyengült, orvosai szerint csak idő kérdése, hogy feladja a harcot az életbenmaradásért. 

„Anorexiával küzdök, ami rendkívül súlyos szorongást okoz számomra. Évek óta tart ez az állapot, de egyre nehezebben viselem. A Sztárban sztár leszek! hatalmas erőt adott nekem, ahogy a mesterem, Köllő Babett is, akinek az unszolására megvizsgáltattam magam és felmérték az állapotomat”

– árulta el a Borsnak Krizsán Lili.

„Szó szerint azt mondta, ha így folytatom, életveszélyes állapotba kerülök. Nem hatott rám ijesztően, de eldöntöttem, hogy befekszem a kórházba és kezeltetni fogom magam, mert a karrieremet nem akarom kockára tenni”

– tette hozzá az énekesnő, aki mostanra annyira legyengült, hogy fizikailag is folyamatosan rosszul érzi magát.

„A laboreredményem szörnyű lett, a kálium szintem annyira alacsony, hogy sürgősen kezelésre lesz szükségem. Nyilván erőtlenebb vagyok és szédülékeny. Össze kell szednem magam, nem állhatok színpadra úgy, hogy bármikor leszédülhetek róla. Elő akarom adni a dalaimat és énekesnő akarok lenni, ez ad erőt nekem! Két hétre biztos, hogy befekszem a kórházba, ahol táplálnak majd, vitaminos és gyógyszeres kezelést kapok.”

Bár Lili elképesztően vékonyra fogyott, a tükör előtt állva még mindig túlsúlyosnak látja magát. Testképzavara miatt folyamatos fizikai és lelki kínokkal küzd, elmondása szerint már az evés gondolatától is rosszul van.

„Öt évvel ezelőtt sokat csúfoltak, ami nagyon megviselt engem. Először bulimiás lettem, ma pedig már nehezemre esik az evés. Egyáltalán nem vagyok éhes. Ha megkérdezi, mi a kedvenc ételem, őszintén megmondom, már nem is tudom, nem emlékszem rá. Régóta csak salátát eszem, azt is keveset, de amikor a tükörbe nézek, még mindig a combos énemet látom”

– vallotta be az énekesnő, aki mindent megtesz azért, hogy felgyógyuljon ebből az állapotból. Reméli, karácsonyra már jobban lesz, ugyanis neki eddig az ünnepek is kínszenvedést jelentettek.

„A december 8-i héten kell befeküdnöm a kórházba és remélem minden jól alakul majd. Ha igen, karácsonyra hazaengednek. Évek óta nem ünnepeltem együtt a családommal, mivel nem tudtam enni, így a társaságban is folyton szorongtam emiatt. A célom az, hogy karácsonykor már egy kis adag töltött káposztát meg tudjak enni és végre ellazulva tudjam élvezni az életemet.”

(Kiemelt kép: TV2 Play)