Kovács Kati nem gyógyul: legbosszantóbb tünete nem akar múlni

Kovács Kati arról is beszélt, miért zavarja, ha mások feldolgozzák a dalait.

2023. február 2., 10:51

Szerző:

A Csináljuk a fesztivált! című műsor kapcsán adott interjút Kovács Kati a Blikk című lapnak. A 78 éves énekesnő elmondja, hogy be van oltva a koronavírus ellen, és az oltás meg is mentette egy potenciálisan súlyos fertőzéstől. Pozitív lett a tesztje, de komoly betegség nem alakult ki nála, viszont az ízlését és a szaglását elvesztette:

„teljesen jól érzem magam, viszont a szagokat és az ízeket nem érzem. Ez elég kellemetlen, mert egyébként sem fordítok nagy figyelmet az étkezésre, és most még élvezni se tudom. Szakemberhez fordultam, aki megpróbálja visszahozni a szaglásomat és az ízlelésemet, bízom benne, hogy sikeres lesz a terápia. Kicsit fáradékonyabb is vagyok, de ezt betudom annak, hogy tél van, és ilyenkor nem mozgok annyit, mint amire igényem lenne.”

Kovács Kati rengeteg egyéb dolog mellett karrierje mostani helyzetéről is beszél. A következőket mondja arról, mi hajtja a mai napig:

„az tart a pályán, hogy általa mozgalmas és szórakoztató az életem, illetve, hogy látom, mennyien szeretnek még most is. Én például – a legtöbb kollégával ellentétben – szeretek utazni egyik helyszínről a másikra. Már évek óta nem én vezetek, így van időm az ablakból gyönyörködni a magyar tájakban, ami nagyon ki tud kapcsolni.”

Kovács Kati érdekes összehasonlítást tesz a jelen és a '60-as és '70-es évek zeneipara között. Manapság teljesen normális, hogy hetente több olyan műsor is van a tévében, ahol énekesek már ismert számokat dolgoznak fel, de ez az ő fiatalkorában teljesen máshogy volt:

„én abban az időben szocializálódtam, amikor nem volt divat más dalát énekelni, mindenki a saját szerzeményekkel érvényesült. Ma már ez nem így van, az én dalaimat is sokan éneklik, ami kicsit zavar, mert mindegyikre a saját gyermekemként tekintek, és olyan érzésem van, mint amikor egy gyerek elkerül otthonról. Ugyanakkor annak örülök, hogy a fiatalok is viszik tovább a dalokat, így azok még szélesebb körhöz jutnak el.”

Hát akkor ebben a szellemben nézzük meg, ahogy Polyák Lilla énekli Kovács Kati egyik legnagyobb slágerét, itt a Nem leszek a játékszered!

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)