Kovács Ákos gyászol: elhunyt pályája kezdetének meghatározó szereplője

Elhunyt Fábián Tibor, aki a Bonanza Banzai első menedzsereként segítette Kovács Ákos karrierjét.

2022. május 11., 12:35

Szerző:

Gyászhírt osztott meg Kovács Ákos pop-rockénekes a Facebookon követőivel, illetve a nyilvánossággal. Az Ákos művésznéven is ismert zenész posztjából kiderül, hogy elhunyt Fábián Tibor, aki annak idején a Bonanza Banzai együttes menedzsere volt. Kovács Ákos ennek a háromtagú csapatnak a frontembereként lett országosan ismert, és a Bonanza Banzai népszerűségének csúcsán kezdett szólókarriert.

Kovács Ákos a következőket írja, majd megoszt néhány, Fábián Tiborral közös fotót is, amik közül a legrégebbi 35 éves. A zenész kiemeli, hogy ha Fábián Tibor nem karolja fel annak idején az együttesüket (ami annak idején még Ede és a Bonanza Banzay néven kezdte meg karrierjét), valószínűleg teljesen máshogy alakult volna Kovács Ákos pályája.

„Döbbenetes gyászhírt kaptam megint: Silk és Farkas atya után a Bonanza egykori menedzsere, Fábián Tibor is az égbe költözött. Ha ő annak idején nem visz be minket a Lemezgyárba, valószínűleg minden másképp alakul. A Pesti Műsor újságírójaként és a Csillag születik zsűrielnökeként ismertem meg, aztán a zenekari életünk napi szervezője és szereplője lett – nagyjából 1988 őszétől egészen az 1994-es Búcsúkoncertig. Sok mindent írhatnék róla, de most nem megy. Talán elég annyi, hogy a munkakapcsolatunk megszűnése után még vagy 15 évig minden lemezborítóm köszönetrovatába beírtam a nevét, mert hálás voltam neki. Ma is az vagyok. Nagyon nehéz élete volt. Isten nyugtassa!”

– írja Kovács Ákos az alábbi posztban.

Még több Kovács Ákosról

Kovács Ákos átesett a Covidon, halálközeli élménye volt

Kovács Ákos a magánéletéről beszélt: fia már elköltözött otthonról

Havas Henrik már most megmondta a véleményét Kovács Ákos készülő filmjéről

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)