Katalin hercegnének karanténba kellett vonulnia

Jelenleg otthonában van teljesen egyedül.

2021. július 6., 10:42

Szerző:

Katalin hercegné 10 napos karanténba kényszerült, miután kiderült, hogy közvetlenül találkozott egy olyan személlyel, akinek pozitívlett a tesztje.

A Kensington Palota közleményt adott ki, miszerint Vilmos herceg felesége másfél hétre otthonába kényszerül, ráadásul telejsen egyedül. A hercegné bár tünetmentes, a járványügyi előírásokat így is be kell tartania.

Katalin hercegné és Vilmos herceg múlt héten több hivatalos rendezvényen is járt, például a Wembley Stadionban is ott voltak az Anglia-Németország EB meccsen, így számos alkalom volt, amikor érintkezhetett fertőzött személlyel, de pontosan nem közölték, mikor történt. 

A hercegi pár egyébként megkapta a víros elleni oltásokat, Vilmos herceg pedig már át is esett a betegségen, így valószínűleg Katalin hercegné ha meg is fertőződött, enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen vészelheti át a következő néhány napot.

(Kiemelt kép: Katalin hercegné egészségügyi dolgozókkal beszél a Westminster apátságban felállított oltóponton 2021. március 23-án. Fotó: Aaron Chown / POOL/AFP))