Kárász Róbert igazgatói pozíciót kapott a közmédiában

Azt is lehet már tudni, hogy Kárász Róbert milyen igazgató lesz és mikortól.

2022. december 13., 10:00

Szerző:

Kárász Róbert több csatornánál is dolgozott már: feltűnt annak idején az RTL Klub riportereként, aztán 2016-ig a TV2-n a Mokka egyik műsorvezetője volt, 2017-től pedig az ATV-nél vezette a reggeli műsort. Innen októberben botrányos körülmények között távozott. Aztán most a hónap elején egy meghökkentő bejelentés érkezett tőle: határozatlan időre visszavonul a közösségi médiától és több, mint tízezer követőjétől.

Nos, a közösségi médiától való visszavonulásától nyilván nem független, hogy kiderült, hogy az 53 éves műsorvezetőt január 1-től az MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap) alkalmazza majd. A Media1 szúrta ki a Hirado.hu egyik cikkét, ami a következőket tartalmazza, lényegében megerősítve a napokkal korábban napvilágot látott híreket:

„2023. január 1-jétől a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul. A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz. Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el. A másik a tartalmak fejlesztésével foglalkozik, hogy új műsorfolyamok kidolgozására kerüljön sor a közszolgálati felületeken. Egy kis létszámú kreatív stáb jön létre, amely egyes projekteknél kiegészül majd külsős szakemberekkel. Ennek a stábnak lesz a vezetője Kárász Róbert.”

Tehát az év elejétől Kárász Róbert a közmédia számára tartalmakat gyártó MTVA-nál lesz kreatív igazgató.

(Kiemelt kép: Kárász Róbert Instagramja)