Kárász Róbert sokkot kapott, amikor megtudta, milyen hazugságot terjesztenek róla az interneten

Az aggódó üzenetekből derült ki Kárász Róbert számára, milyen hír jelent meg róla.

2021. november 22., 12:59

Szerző:

Kárász Róbert először nem értette, barátai és szerettei miért kezdték el szombat délelőtt aggódó üzenetekkel bombázni. Amikor megtudta, hogy azért izgulnak érte ismerősei, mert halálhírét keltették az interneten, szinte sokkot kapott.

Az ATV műsorvezetője az aggódó üzenetekből jött rá, hogy durva álhírt terjesztenek róla.

„Szombaton napközben egyszer csak elkezdtek záporozni az üzenetek, mindenki azt kérdezte, jól vagyok-e, minden rendben van-e. Először nem is tudtam, mire véljem a dolgot, aztán egy barátom elküldött egy képet az oldalról. Megborzongtam, végigfutott a hideg a hátamon”

– kezdte a műsorvezető a Blikknek, arra reagálva, hogy egy lájkvadász oldal halálhírét keltette.

Kárász Róbert elmondta, sajnos nem valószínű, hogy jogilag bármilyen következménnyel is járna a hamis hír megjelentetése, és óva int mindenkit attól, hogy hiteltelen forrásból tájékozódjon.

„Sajnos az ilyen oldalak ellen felvenni a harcot nagyon nehéz, az egyetlen, amit tehetünk, hogy nagyon megnézzük, honnan tájékozódunk, és csak olyan hírforrásokat vegyünk figyelembe, amelyek hitelesek”

– válaszolta a Blikk kérdésére, majd mindenkit biztosított arról, hogy jó egészségi állapotnak örvend, és bízik abban, hogy a mondás, miszerint: „Akinek halálhírét keltik, az sokáig él” az ő esetében is beigazolódik majd.

(Kiemelt kép: dfp.hu)