Videó: Tóth Gabi botrányos dalt énekelt szombat este a Duna TV-n

A Csináljuk a fesztivált! című műsorban hangzott el a botrányos dal Tóth Gabi előadásában.

2022. március 20., 10:12

Szerző:

Szombaton tűzte műsorra a Duna TV a Csináljuk a fesztivált! című zenés show-t. Az adásban Tóth Gabi is fellépett, és a Szomorú vasárnap című dalt adta elő.

„Életem egyik, ha nem a legnehezebb dala volt... nem hangilag... lelkileg... köszönöm, hogy elénekelhettem! [...] Egy igazán szívbemarkoló dalt énekelhettem el a Csináljuk a fesztivált! című műsorban Seress Rezső: Szomorú vasárnap című nótája engem is megérintett. Megrázó élmény volt, és meglepetésemre ezt a hallgatóság is hasonlóan értékelte. Köszönöm ezt a felejthetetlen élményt!”

– írja Tóth Gabi az Instagramon.

Jávor László Szomorú vasárnap című költeményét Seress Rezső 1933-ban zenésítette meg, és a dalból hamar világsláger lett. Mivel a szám témája az öngyilkosság, a szerzemény a világ sok pontján botrányt okozott, az öngyilkosok himnuszaként emlegették, és jó ideig több helyen be volt tiltva. Azóta olyan világsztárok énekelték, mint Sinéad O'Connor vagy Björk. Íme Tóth Gabi verziója.

Az adás felvétele még decemberben volt, Tóth Gabi azóta barnára festette a haját.

Tóth Gabi minden mennyiségben

Fotó: Tóth Gabi és Krausz Gábor is a Békemenetben vonultak

Tóth Gabi minden korábbin túltesz: új, hazafias klipjében egy közismert népdalt dolgoz fel

Tóth Gabi tagadja, hogy bármi köze lenne a politikához

(Kiemelt kép: Tóth Gabi Instagramja)

Az 55 év felettieket is beszippantotta a közösségi média. Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, 61 százalékuk szokott podcasteket hallgatni vagy nézni, és közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek.