Kamilla királyné elhagyja Károly királyt

Kamilla királyné ezen a héten jól megérdemelt pihenőt tart, miután Károly király rákbetegségének bejelentése óta tartja a frontot.

2024. március 3., 13:19

Szerző:

Rendkívül megterhelő volt az elmúlt jó néhány hét a 76 éves Kamilla királyné számára, aki egy hétre elhagyva férjét, Károly királyt, külföldre utazik – számol be róla a Daily Mail.

Ingrid Seward királyi szerző a The Sunnak úgy fogalmazott, véleménye szerint Károly ragaszkodott hozzá, hogy a felesége tartson egy kis szünetet. „Látható, hogy kimerült Kamilla, hiszen rendkívül aggódik férje egészségéért, miközben eleget kellett tennie egy sor királyi kötelezetteségnek és persze ott akart lenni a szintén egészségügyi problémákkal küzdő Katalin hercegné mellett is” – fogalmazott a bennfentes.

Kamilla Károly állapotának napvilágra kerülése óta 13 hivatalos kötelezettséget teljesített, folytatta saját terveit, és egyedül jelent meg olyan eseményeken, amelyeket a királynak és a királynőnek szántak. Ezek közé tartozott egy Valentin-napi eljegyzés is, amikor Kamilla egyedül ment a londoni Grosvenor House-ba egy Shakespeare-t ünneplő rendezvényre, akinek a 75 éves király életre szóló rajongója.

Egy királyi forrás úgy nyilatkozott a The Sunday Timesnak, hogy bár Kamillára soha nem tekintettek úgy, mint a királyi család vezetőjére, a királyné „teljességgel készen áll az udvar maximális szolgálatára”, és a király diagnózisa óta óriásit nőtt Kamilla népszerűsége az emberek körében. A lap megjegyezte, Károly „büszke” a feleségére, amiért helyt áll.

Mint ismert, Károly király január 26-án tervezett műtét miatt kórházba vonult, ahonnan január 30-án kiengedték. Február 5-én a királyi család hivatalos Facebook-oldalán közleményben tudatta: „III. Károly király közelmúltban a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás miatti kórházi eljárása során külön aggodalomra ad okot. A későbbi diagnosztikai vizsgálatok megállapították a rák egy formáját.” Hozzátették: őfelsége megkezdte a rendszeres orvosi kezeléseket, s úgy döntött, megosztja diagnózisát, hogy megelőzze a spekulációt, és remélve, hogy segíti a közvélemény megértését mindazok számára, akiket a rák érint a világon.

(Kiemelt képünk:Camilla brit királynő mosolyog a BBC 500 szó döntősei számára rendezett fogadáson a Buckingham-palotában 2024. február 28-án Londonban. Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP)