A Barátok közt megalkotója bíróság elé állt a plágiumperben, íme, mit nyilatkozott

Kalamár Tamást, a Barátok közt producerét egy másik sorozata miatt vádolják lopással. Megvolt az első tárgyalás.

2022. május 13., 08:06

Szerző:

Kalamár Tamás az RTL Klub több nagy sikerű sorozatának producere, az ő nevéhez fűződik többek között a Barátok közt megalkotása is. Ő most az elsőrendű vádlottja egy büntetőügynek, amelyben két társával együtt szerzői jog 100 millió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértésével vádolja az ügyészség.

A vád szerint Kalamár vezető producere volt az RTL II csatornán 2017-ben bemutatott, Oltári csajok című sorozatnak, aminek a története, úgy tűnik, hogy nem saját ötletből származott. Dr. Köbli-Sík Viktória ugyanis azt állítja, hogy az ő Szerelemkereső című regényét másolták le és dolgozták át, az írónő viszont egy forintot se kapott ezért a produkciótól. Dr. Köbli-Sík Viktória azt mondja, hogy több producernek is eljuttatta a regényét annak idején, így aztán feljelentést tett.

A Blikk című lap tudósít arról, hogy csütörtökön megvolt az első tárgyalás a perben. Itt Kalamár Tamás nem ismerte el a bűnösségét, és többek között a következőket mondta:

„soha életemben nem hallottam a szerzőről és a művéről, a mai napig nem olvastam és a kollégáim sem hivatkoztak rá a munkafolyamatok során. Egészen addig nem is tudtam a hölgyről és a könyvről, amíg el nem indította ellenünk az eljárást.”

A producer ügyvédje szerint semmi sem bizonyítja, hogy Kalamár, illetve kollégái ismerték volna a művet, így biztos benne, hogy a vád nem fog megállni. Dr. Köbli-Sík Viktóriát a következő tárgyaláson hallgatják majd ki.

Addig is íme még több hír a Barátok köztről!

Visszatér a Barátok közt a képernyőkre

Hatalmas reunion: újra együtt Fodor Zsóka és Várkonyi András, azaz Magdi anyus és Vili bácsi

Barátságot kötött a Szomszédok és a Barátok közt egy-egy főszereplője

(Kiemelt kép: Schumy Csaba – dfp.hu)