Istenes Bence egy zacskó gyanús fehér port talált a csomagjában januári repülőútja után

Istenes Bence most osztotta meg a repülőtéri maffiával kapcsolatos sztoriját.

2022. április 20., 10:30

Szerző:

Istenes Bence januárban járta be az El Camino néven ismert zarándokút Portugáliából induló szakaszát. Utazásáról most az IstenEst című sorozat új évadának első részében mesél először részletesen, és ebből kiderül, hogy a spirituális túra egy igen kellemetlen élménnyel kezdődött.

A műsorvezető beszámolójából kiderül, hogy már Ferihegyen gyanúsak voltak nekik azok a személyek, akik védőfóliával látták el a hátizsákját, de ekkor még semmi konkrét nem tűnt fel neki azon kívül, hogy átmatricázták a poggyászát, mielőtt feladta volna a repülőre. Amikor azonban megérkezett Lisszabonba, jött a hidegzuhany.

„Odaérek Portugáliába, veszem a táskát, leveszem a fóliát, hogy fel tudjam venni, mert ugye egy hátizsák volt rajtam, ami be volt fóliázva. Leveszem, bele akarok nyúlni... »ezek nem az én cuccaim«! Nézem, nyitom a másik... »Ez nem az én cuccom!«”

Istenes Bence először azt hitte, hogy felesége, Csobot Adél tett bele a poggyászába egy meglepetést a gyerekétől, de hamar nyilvánvaló lett, hogy a műsorvezető összes holmija eltűnt a táskából, és más cuccokat tettek be a helyére. Istenes Bence számára ekkor vált egyértelművé, hogy nyilván a reptéri maffiának köszönheti, hogy kilopták a poggyászából a holmiját.

„Nem megyek oda szólni, mert tudom, hogy működik ez a Ferihegyi reptéren – vagy legalábbis én azt gondoltam, hogy működik még mindig ez a maffia”

– meséli Istenes Bence, bevallva, hogy ezt túlparázta, mindenesetre azonnal rájött, hogy valószínűleg át akartak vele csempésztetni valamit a határon. A reptéren így nem is szólt semmit, elment a szállására. Ekkor jött a legfélelmetesebb pillanat, miután a hotelben mindent kipakolt a táskájából.

„Kiveszek mindent – egy ekkora fehér por a táskámban!”

– az RTL Klub műsorvezetője mutatja is a kezével, mekkora volt a gyanús zacskó, amiért nyilván hamarosan várhatóak voltak a maffiózók, hogy visszavegyék az átcsempészett árut.

A fehér porról azonban kiderült, hogy az nyilván nem kábítószer, hanem bébitápszer vagy tejpor, mivel a táskában rengeteg más gyerekholmi is volt. A cuccok 90%-át Istenes Bence mindenesetre kidobta. Aztán el is indult az El Caminóra.

„Menni akarok már a kis utamra tovább, hogy akkor megyek vonattal át oda, ahonnan elkezdem a Caminót, egyszercsak csöng a telefonom. »Halló, a repülőtérről keresem, rossz táskát vitt el! [...] Ha visszahozza a másik táskát, akkor odaadjuk önnek a sajátját.«”

A műsorvezetőben korábban is felmerült ez a lehetőség, de kizárta, mert egy különleges, Münchenben vásárolt hátizsákja volt, és lehetetlennek tartotta, hogy ugyanazon a gépen valakinek pont ugyanolyan táskája legyen: a maffiás verzió valamiért sokkal valószínűbbnek tűnt a számára. Amikor kiderült, hogy mégis véletlen cseréről volt szó, vissza kellett szaladnia a hotelbe, és kiguberálnia, amit kidobott, azt visszavinni a reptérre, és így kapta vissza a saját holmiját.

Ezek után aztán tényleg elindult a zarándoklatra, ami számára két hétig tartott, és azt mondja, nagyon sokat tanult-tapasztalt közben. Ismeretségeket szerzett, a telefonját kikapcsolta, és olyan is volt, hogy kolostorban aludt. A teljes beszélgetés alább tekinthető meg, a műsorvezető vendégei Pumped Gabo, Kovácsovics Fruzsina és Járai Máté.

Az IstenEst korábbi részeiben hangzottak el

Till Attila szörnyű titkot árult el a gyerekkoráról

Fluor Tomi beszólt, most nyilvános bocsánatkérést követelnek a partnercserés szexet kedvelők

Puskás Petinek robogóbalesete volt, egy rajongó igen furán reagált

(Kiemelt kép: Istenes Bence Instagramja)