Újabb botrány: közismert, adócsaló zenészt buktatott le a NAV

A NAV közleménye szerint az adócsaló a zenei tevékenységével szerzett jövedelmét elhallgatta az adóhatóság elől.

2023. július 7., 13:40

Szerző:

Egy adócsaló zenészről szóló közleményt szúrt ki a 24.hu a NAV honlapján. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleménye szerint egy közismert zenész nem vallotta be a videómegosztóról származó jövedelmét a hatóságoknak, és így 20 millió forintnyi adót nem fizetett be.

„Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói több eljárást folytattak le egy közismert zenésszel szemben. Az előadóművész ugyanis a zenei tevékenységével szerzett jövedelmét elhallgatta az adóhatóság elől”

– áll a közleményben.

A hírben nem nevezik meg, hogy kiről van szó, de az ügy egyéb részleteiről vannak viszont még információk:

„a sokak által ismert celebnek az egyik videómegosztó portálon közzétett klipjei után az elmúlt két évben több mint százmillió forint bevétele származott, amelyet elhallgatott az adóhatóság elől.”

Minden bizonnyal a YouTube-ról van szó, ahol sokmilliós nézettséget kell összehozni ahhoz, hogy az embernek abból százmillió forint bevétele legyen. Ezek szerint egy olyan zenészről van szó, akinek ez sikerült.

A meg nem nevezett zenész ellen költségvetési csalás miatt folyik most a nyomozás, az eddigi adatok szerint a zenész az SZJA-bevallási és -fizetési kötelezettségeinek nem tett eleget, ami miatt a kötelező összegnél 20 millió forinttal kevesebb adót fizetett be. A zenészt egyelőre gyanúsítottként hallgatják ki, bizonyos vagyontárgyait és egyéb bizonyítékokat foglaltak le tőle.

(Kiemelt kép: Shutterstock/dorofieiev)