Hosszú Katinka elbújt a nyilvánosság elől

De ezzel az eredménnyel nem tud visszavonulni!

 

2021. augusztus 13., 10:10

Szerző:

Mióta véget ért a tokiói szereplése, amit maga is kudarcként élt meg, mindenki csak találgat, mi lehet Hosszú Katinkával. A sportolónő ugyanis elvonult a világ elől, még a szurkolókkal sem akart találkozni.

Hazaérkezésekor külön bejáraton hagyta el repteret és az olimpiai küldöttség tiszteletére rendezett fogadáson sem vett részt. Az úszónővel így szurkolói sem találkozhattak, sőt azóta a közösségi oldalára sem posztolt. Miután hatalmas kudarcként élte meg, hogy 400 méter vegyesen ötödik, 200 méter vegyesen hetedik, 200 méter háton huszadik lett, a Blikk informátora szerint ideiglenesen visszavonulót fúj, és erőt gyűjt, hogy olyan formájában térhessen vissza, amit megszokott a közönség.

„Most arra van szüksége Hosszú Katinkának, hogy pihenjen, kikapcsolódjon, átgondolja a hogyan továbbot. Nem olyan, aki meghátrál, ha akadályba ütközik. Úgy gondolom, neki már kész tervei vannak a jövőjéről. Megvan benne az erő, hogy visszatérjen a csúcsra”

– nyilatkozta a Blikknek az uszodai közegben jártas informátoruk.

Katinka még Tokióban nyilatkozott a teljesítményével és további karrierjével kapcsolatban.

„Én úsztam, vagyis az én hibám, hogy ezúttal miképpen teljesítettem. Ám az biztos, így nem tudom abbahagyni”

–mondta akkor az úszónő, aki mellett a rajongói legutóbbi, kevésbé eredményes szereplése után is teljes mellszélességgel kiállnak.

Hosszú Katinka a tervek szerint egy rövid szünet után a Nemzetközi Úszóliga sorozatában tér vissza. A Team Iron tulajdonos-csapatkapitányának menedzsmentje a Blikknek megerősítette, hogy az úszónőt valóban a Nemzetközi Úszóliga pénzdíjas csapatversenyének harmadik szezonjában láthatjuk újra, viszont az még nem biztos, hogy augusztus 26-án a nápolyi rajton már ott lesz. 

(Kiemelt kép: Tokió, 2021. július 29. Hosszú Katinka a 200 méteres hátúszás előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 29-én. Hosszú Katinka a 20. helyen fejezte be a szereplését.
MTI/Illyés Tibor)