Herczeg Zoltán most kapta meg a hivatalos vádat: ennyi börtön plusz milliós tartozás várja

Herczeg Zoltán ügyében két éve húzódó kábítószer-ügyében megkapta a hivatalos vádemelést.

2024. április 21., 06:23

Szerző:

A múlt héten lapértesülésekből derült ki, hogy bár kábítószer terjesztésével már nem vádolják Herczeg Zoltán divattervezőt, mégis letöltendő börtönbüntetést kér rá az ügyészség olyan cselekményért, amelynek egyrészt sértettje ugye nincsen, és ami másrészt az USA több államában vagy például Hollandiában teljesen legális. Nos, friss posztjában Herczeg Zoltán beszámol arról, hogy kézhez kapta a hivatalos vádiratot, amiből kiderül, hogy az ügyészség pontosan mennyi letöltendőt javasol. A divattervező-médiaszemélyiség által az Instagramon megjelentetetteket teljes egészében közöljük alább.

„Április 20. Pont ma egy éve szabadultam a 182 napos előzetes letartóztatásból a Venyige utcai fegyházból. Ekkor kezdődött az újabb 122 napnyi házi őrizetem.
Az ügyemben összesen eltelt immáron két év alatt most először tudok hamarabb beszámolni érdemi történésről, mint a média, nem is értem, hogyan történhetett most ilyen. Ugyanis ma megérkezett a hivatalos vádemelés az ügyészségről, melyben 2 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést, ill. 3 évre a közügyektől való eltiltást indítványoznak rám, igaz, a vád szerint már csak »megszerzéssel elkövetett« birtoklásért (tulajdonképpen fogyasztásért), mert időközben kiderült igazam, amit az elejétől kezdve meggyőződéssel hajtok. Ezért tulajdonképpen még hálás is lehetek a munkájukat korrektül végző rendőrségnek, nyomozóknak. Az is vagyok. Köszönöm! Amiért kevésbé vagyok hálás, az ez az indítvány a letöltendőről, ill. az ügyben felmerült több, mint 3, azaz három millió forintnyi »igazságügyi vegyészszakértői és toxikológus szakértői díj«, melyet ezen felül is meg kell majd fizessek »egyetemlegesen«.
Na nem is sajnáltatni akarom magam, távol álljon tőlem, az van, ami van, ill. nagyon bízom a bíróság bölcsességében, a társadalom, de min. az engem ismerők, kedvelők helyes értékítéletében is. Mindenki levonhatja a tanulságokat. Én is megtettem.
Azonban anyagilag sajnos kissé hanyatt vágott ez az egész történet (meg még amit nem tudtok belőle), így ha nem derogál, örömmel fogadom továbbra is vásárlásaitokat akár a kíméletlenül őszintére, így nyersre sikerült, az egész szarságról írt könyvem, a Divatmajom a ketrecben, akár a gönczeim, cucczaim tekintetében, hogy előbb-utóbb ott tarthassak majd megint, ahol két évvel ezelőtt.
https://herczegzoltan.hu/
Köszönöm szépen és nagy ölelés nektek – EX-9437 / HcG”

– írja Herczeg Zoltán alább. Furcsa egybeesés, de a tegnapi dátum, az április húsz, azaz a 4/20 éppen a marihuána egyik szlengnevét idézi.

(Kiemelt kép: Herczeg Zoltán Instagramja)