Herczeg Zoltánt tényleg lehallgatta a rendőrség, kiderült, ki buktatta le

Kiderült, miért került Herczeg Zoltán a rendőrség érdeklődési körébe.

2023. június 7., 13:28

Szerző:

Herczeg Zoltán hat hónapot töltött előzetes letartóztatásban azért, mert marihuánát találtak nála. Az 50 éves divattervezőt fél év után a börtönből ugyan kiengedték, de továbbra is házi őrizetben van, a rendőrség ugyanis a kábítószer-birtoklás mellett -kereskedéssel is vádolja.

Ez utóbbi vádat Herczeg Zoltán mindig is tagadta, csak azt ismerte el, hogy valóban vásárolt marihuánát. A híresség már korábbi interjújában is utalt arra, hogy nem gondolja, hogy véletlen lehet, hogy ráterelődött a rendőrség figyelme:

„füvet találtak nálam. Azon a napon az utcán igazoltattak a rendőrök, de az első pillanatban feltűnt, hogy nem kék oldalú rendőrautó jött lámpával mögöttem, hanem civil nyomozók civil ruhában. Akkor már sejtettem, hogy ez nem egy közúti igazoltatás volt, ez egy akció volt, ez elég hamar kiderült. Volt nálam száz gramm fű, de ahogy hozzám került az a száz gramm fű, az se véletlen. Az, hogy pont akkor kaptak el, az sem véletlen szerintem. Hogy ez egy megkonstruált ügy... az sem véletlen.”

Nos, most a HVG.hu tárta fel, hogy nagyjából helyes volt Herczeg Zoltán sejtése. A lap azt írja, hogy a divattervező egyik ismerőse az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál egy olyan állásra jelentkezett, amelynek betöltéséhez a jelentkezőnek nemzetbiztonsági átvilágításon kellett átesnie. Az átvilágítás után arról tájékoztatták a rendőrséget ezzel a bizonyos személlyel kapcsolatban, hogy az illető a kérdőívben azt állította, hogy rendszeresen fogyaszt kábítószert, a drogot pedig 2010 óta Herczeg Zoltán divattervezőtől szerzi be. Így került a divattervező a rendőrség érdeklődési körébe.

A lap részletesen leírja, hogy valóban megfigyelték Herczeget civil ruhás rendőrök a letartóztatás napján, sőt, ezt megelőzően a telefonját is lehallgatták. Azt már a letartóztatáskor pletykálták, hogy több más országosan ismert személy is érintett lehet az ügyben – ezt most a HVG.hu szintén megerősíti, mivel a lehallgatott telefonhívások alapján több hírességnél is végeztek drogtesztet, illetve házkutatást, de ők végül csak tanúként szerepelnek az ügyben.

Maga Herczeg Zoltán mindeközben az Instagramon barátjának, Czutor Zoltánnak köszöni meg, hogy mindvégig kiállt mellette és most is támogatja.

(Kiemelt kép: Herczeg Zoltán Instagramja)